Kertvárosi győzelem a megyei döntőn, de továbbjutott a Központi is (galéria)
Sport

Kertvárosi győzelem a megyei döntőn, de továbbjutott a Központi is (galéria)

A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola volt a házigazdája a játékos sportverseny megyei döntőjének. A hazai pályán szereplő intézmény diákjainak kiskunfélegyházi, solti ellenfelei voltak, valamint meg kellett küzdeniük a Központi Református Általános Iskola csapatával is. Végül a két halasi iskola képviselheti Bács-Kiskunt az országos elődöntőben.

Négy csapat mérte össze erejét a játékos sportverseny megyei döntőjében, amelynek helyszíne a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnoka volt. Eredetileg hét iskola versengett volna egymással, ám hárman anyagi és egyéb okok miatt nem tudták vállalni a szereplést. A házigazda mellett Kiskunhalast a Központi Református Általános Iskola képviselte még, a halasiaknak a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és a Solti Vécsey Károly Általános Iskola csapatával kellett megmérkőzniük. A csapatokat a vendéglátók nevében Paczolayné Lusztig Beáta igazgatóhelyettes köszöntötte. 

A lelátó szépen megtelt diákokkal és szülőkkel, a szurkolásra nem lehetett panasz. A verseny során nyolc feladat várt a diákokra. Az első két fordulóban egyszerre versenyzett mind a négy iskola, a folytatásban pedig a pillanatnyi helyezéseknek megfelelő módon szerepeltek az adott számokban. A házigazda nem bízott semmit sem a véletlenre és az első pillanattól kezdve maximális odafigyeléssel teljesítették a feladatokat. Lajkóné Laczkó Andrea és Szloboda Mihály tanítványai valamennyi versenyszámot megnyerve magabiztosan hozták a megyei döntőt. Kellemes meglepetés  volt a szintén kiválóan szereplő Központi szereplése is, Csíkné Torday Hargita és Csehó-Kovácsné Sörös Vivien diákjai a második helyen végeztek. Ez azt jelent, hogy két halasi iskola képviseli Bács-Kiskunt az országos elődöntőben. A díjakat Laskovicsné Terzics Edit igazgatónő adta át. (Mozgóképes beszámoló a 19 órakor kezdődő híradóban látható.)