Két halasi grand prix siker Kecskeméten
Sport

Két halasi grand prix siker Kecskeméten

Kiválóan szerepeltek a Kiskunhalasi LTSE díjugratói a hétvégén, Kecskeméten. A megyeszékhelyen négy napon át versenyeztek a lovasok az Airvent Grand Prix 2. fordulójában, ahol a halasi lovasok három elsőséget szereztek. A két grand prix sikert Weinhardt Virág (LONDON'S CHAGANA) és Füzér Flóra (ZIDANE) érték el kategóriájukban. Dunai Kovács Lilla (FESS DE BOGNÁR) az amatőr GP kvalifikációs körében nyert. (címképen Weinhardt Virág LONDON'S CHAGANA-val, kép lovasfoto.hu)

Május 12-e és 15-e között rendezték Kecskeméten az Airvent LC lovasbázisán a díjugrató grand prix sorozat második fordulóját. A négynapos eseményen 32 számot tartottak és közel 600 startot láthatott a közönség, köztük a Kiskunhalasi LTSE lovasaival. A Füzér Gábor vezette halasi sport klub lovasai kitettek magukért.

Füzér Flóra és Zidane (kép: lovasfoto.hu)

Csütörtökön a 110 cm-es, 5 éves lovak stílusversenyében Füzér Flóra ZIDANE nevű lovával harmadik helyen végzett. Péteken ugyancsak bronzérmes helyen zárt a kettős. Szombaton aztán megkoronázták a jó formát a 115 cm-es, 5 éves lovak grand prix számában. A kört időre és egyszeri összevetéssel tartották. A tizenkilenc indulóból 9-en hibátlant mentek az alappályán, köztük Füzér Flóra ZIDANE-nal. Az összevetésben megint hibátlant ment a halasi kettős és a legjobb idővel megszerezték a grand prix győzelmet.

Dunai-Kovács Lilla és FESS DE BOGNÁR (kép: lovasfoto.hu)

Szombaton, a 120 cm-es MOODY MARES AMATŐR GP kvalifikációs versenyszámban Dunai-Kovács Lilla, FESS DE BOGNÁR nyergében győzött. A Kiskunhalasi LTSE kettőse nulla hibaponttal, 29,49 másodperces idővel hozta a kétfázisos, megszakítás nélküli kört az első helyen.

Weinhardt Virág LONDON'S CHAGANA-val az eredményhirdetésen (kép: lovasfoto.hu)

A halasi sikerek ezzel nem értek véget. Vasárnap, a 135 cm-es magasságú akadályokkal nehezített GOLDHORSE U25 GRAND PRIX számban Weinhardt Virág, LONDON'S CHAGANA nyergében győzött. Az időre, egyszeri összevetéssel tartott körben hárman mentek hibátlant az alappályán. Az összevetésben a hibátlanteljesítmény már csak Virágnak sikerült, így megszerezte a verseny második halasi grand prix sikerét.

Fotók: lovasfoto.hu