Két halasiért szoríthatunk a Testvérvárosok Kupáján
Sport

Két halasiért szoríthatunk a Testvérvárosok Kupáján

Az ország egyik legrangosabb ökölvívó eseménye a Testvérvárosok Kupája, amelyet immáron huszonegyedik alkalommal rendez meg a Halas Box Club. Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, népes mezőny jön össze. A helyszín ezúttal a Horváth István Sportcsarnok lesz, Mester Sándor elnök tájékoztatása szerint a hazaiakat Csaplár Péter és Komma Boldizsár képviseli. Jelezte részvételét Erdei Zsolt, aki edzőként teszi tiszteletét már többedik alkalommal városunkban, de itt lesz Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó is. 

Két napon át az ökölvívásé lesz a főszerep a Horváth István Sportcsarnokban. Immáron huszonegyedik állomásához érkezett a Testvérvárosok Kupája, amely szombaton délután és vasárnap délelőtt számít a sportágat kedvelők érdeklődésére. Az ország egyik legrangosabb ilyen jelegű versenyének szervezése már a célegyenesben van.

Mester Sándor, a házigazda  Halasi Box Club elnöke elmondta, hogy a határidőig 99 versenyző nevezett, és várhatóan a két napon 45 mérkőzésre kerülhet sor. Nyilván olvasóink arra is kíváncsiak, hogy a hazai klubot hányan képviselik a kupán. Az elnök tájékoztatása szerint Csaplár Péter és Komma Boldizsár lép szorítóba.

A ringen kívül is rangos vendégeket csábít az ökölvívás Kiskunhalasra. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség képviseletében jelezte részvételét Gedó György, az 1972-es müncheni olimpia papírsúlyú bajnoka, aki jelenleg a szakszövetség szakmai tanácsadója. Erdei Zsolt már többször járt városunkban, most jön,  természetesen edzőként, azt ígérte remek bokszolókat hoz magával - tudtuk meg az elnöktől. a kupa része az első alkalommal megrendezett profi gála, amelyen hat mérkőzést rendeznek. Ennek részleteiről szombaton tájékoztatjuk olvasóinkat.