Két kupa, 11 csapat: 110 gyermek focizott (galéria)
Sport

Két kupa, 11 csapat: 110 gyermek focizott (galéria)

Éveken át a Buborék adott otthont a téli utánpótlás labdarúgókupáknak. Ebben az esztendőben a Dékáni-sportcsarnokba költöznek ezek az események. Vasárnap a BD Trader Kupát és a Top-Ár Kupát rendezték meg a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület, valamint a Szilády RFC közreműködésével. A két tornán, összesen 11 csapat szerepelt a 2016-os, 2017-es korosztályból.

A figyelmes szemlélő láthatta, hogy tavaly ősszel nem állították fel a Buborékot a Szilády-gimnázium udvarán. Az elmúlt években pedig ez a létesítmény adott helyet a téli utánpótláskupáknak. A Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület és a Szilády RFC idén is megrendezi ezeket a tornákat, új helyszín pedig a Dékáni-sportcsarnok lett. Vasárnap mindjárt két kupának is helyet adott a város legnagyobb fedett helyszíne. Teljesen megteltek a lelátók szurkoló szülőkkel, családtagokkal, a parketten pedig a 2016-os, 2017-es korosztály focizott.

A fiatalabbak a tizenkettedik alkalommal megrendezett BD Trader Kupán szerepeltek. A megméretésen a Szilády RFC mellett a Kiskunmajsa, a KTE Akadémia, az FTSI Kiskunfélegyháza, valamint a SZEOL SC játszott. Vincze Attila tanítványai szépen helytáltak az erős mezőnyben. Potyogtak a gólok, és egy-egy kimaradt helyzet után a könnyek is. A gyermekek nagy elánnal játszottak, három győzelemmel, valamint egy döntetlennel a második helyen végeztek. A torna válogatottjában Nyúl Zsigmond és Rózsakerti Márton kapott helyet.

A 2016-os korosztály a IV. Top Ár Kupáért küzdött. A házigazda RFC mellett a KTE Akadémia lila, a KTE Akadémia fehér, a SZEOL SC, valamint a FTSI Kiskunfélegyháza és a Vinogradar igyekezett minél jobb eredményt elérni. Magyar Zsolt csapatának a nagyobb pályán kellett helytállnia. A fiatalok jól vették az akadályokat, két győzelemmel és három szoros vereséggel a negyedik helyen végeztek. A torna válogatottjába Soczó Áron került.