Kétgólos hátrányból állt fel a Szilády RFC (galéria)
Sport

Kétgólos hátrányból állt fel a Szilády RFC (galéria)

Elkezdődött az MLSZ Regionális Bajnoksága az U14-es korosztály számára. A Szilády RFC hazai pályán fogadta a Gyulasport csapatát. A halasiak sok helyzetet kidolgoztak, ám azok rendre kimaradtak, a gyulaiak viszont kétgólos előnyre tettek szert. A Szilády nem adta fel, óriásit harcolt és a hosszabbítás második percében egy szöglet után az egyenlítés is sikerült.

Kemény ellenfelek várnak majd a Szilády RFC U14-es csapatára a Magyar Labdarúgó Szövetség reigonális bajnokságában. Az első fordulóban a Gyulasport látogatott a Bundzsák Dezső Sportközpontba. Az előző szezonban az egyik mumusnak számított a mostani ellenfél és a szombat délelőtti meccsen is úgy tűnt, hogy az átok tovább tart. Hiába dolgozott ki helyzeteket az RFC, a Gyulasport szerezte meg a vezetést a 27. percben. A hátralévő 13 percben nem sikerült az egyenlítés a hazaiaknak, éppen ezért a szünetben Rencsár József edző igyekezett önbizalmat csepegtetni tanítványaiba. 

A második félidő elején két óriási halasi ziccer maradt ki, majd továbbra is támadában maradt az RFC. A foci törvényszerűsége, hogy ami az egyik oldalon kimarad, az a másik térfélern bemegy. Ez történt most is, a 61. percben kétgólosra hízott a vendégek előnye. Ez mintha valamit elindított volna a Sziládyban, mert percekkel később jött a szépítés, a gólszerző Kovács Levente Gábor volt. Nagyon megnyomta az utolsó 12 percet a hazai csapat. Az akarás meg is hozta az eredményét: a 82. percben, a hosszabbítás második percében egy szöglet tuán Gáspár Zalán vette be az ellenfél kapuját. A döntetlent megfelelt a játék képének. Szilády RFC - Gyulasport 2-2.