Kézilabdában is jók a rendőreink
Sport

Kézilabdában is jók a rendőreink

Kiskunhalason maradt a tizenkét csapatos nemzetközi rendőr kézilabdakupa aranyérme, amelynek a Vári Szabó István Szakközépiskola sportcsarnoka volt a helyszíne. Pénteken egész nap pattogott a labda a parketten, remek mérkőzéseket, gólokat láthatott a közönség.

 
A megye valamennyi városi kapitánysága, a határrendészeti kirendeltsége, a szabadkai rendőrség és a Vári Szabó István Szakközépiskola indított csapatot a rendhagyó, tizenkét válogatottat felvonultató nemzetközi kézilabdatornán. A megnyitón Dávid Károly megyei főkapitány, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester köszöntötte a megjelent sportolókat.
rendork1
A tornán négy csoportra osztották a csapatokat, késő délutánra eldőlt, hogy az elődöntőbe a Kiskunhalas, a Hercegszántó, a Bácsalmás és a Kecskemét került. A bronzmeccsen a Hercegszántó legyűrte a Bácsalmást, aztán következhetett a döntő. A fináléban aztán imponáló magabiztossággal nyerte meg a kupát és az aranyérmet a házigazda csapat.
rendork2
A győztesnek Molnár László halasi rendőrkapitány gratulált elsőként. Különdíjakat is átadtak, a legjobb kapus a hercegszántói Hirtenberg István volt. Ő egy magyar válogatott mezt kapott. A legjobb női játékosnak a halasi  Csendes Editet választották, ő egy dedikált Ferencváros mezt vihetett haza. A legjobb férfi játékos a kecskeméti Ubornyák Zoltán lett, neki a válogatott Balogh Zsolt által dedikált Pick Szeged mez volt a jutalma. További részletek a kedd esti Sportmagazinban.
Kép-szöveg: Jáger levente