KFC a II. osztályban: nyilatkoztak a vezetők
Sport

KFC a II. osztályban: nyilatkoztak a vezetők

A felnőtt és utánpótlás csapatokat működtető Faddikorr KFC vegyes 2021/22-es évadot zárt. Több ok miatt az új bajnoki évadban a felnőtt együttes a megyei II. osztályban kezdi meg a szereplést. Faddi János elnök távozni kíván az egyesület éléről. Kuhn Róbert elnökhelyettes a felnőttek másodosztályú szereplését tartja realitásnak és az utánpótlás csapatok továbbvitelét tartja kiemelt célnak.

Vegyes képet fest a Faddikorr KFC szezonja. Az évad során hullámozó teljesítményt nyújtott a felnőtt csapat. A szezon közben edzőváltás történt és játékosok távoztak, többször kellett újraépítkezni, de a bajnokságot végigvitték. A felnőtteknél a megyei I. osztályban az utolsó előtti helyen végzett a csapat. Gyógyír a nagyok gyenge szereplése mellet az utánpótlás (U19 és U 17-es) futsal csapatok második és harmadik helyezése a megyei bajnokságokban.  A sokat látott halasi labdarúgásban nem jó hír, hogy a felnőtt csapat a következő szezont a megyei II. osztályban kezdi ősszel. A helyzetről Faddi Jánost (címképen, archív fotó), a Faddikor KFC elnökét kérdeztük.

„Úgy vélem, hogy a megyei szintű labdarúgást amatőr szinten kellene valóban folytatni. Ezt én évek óta szorgalmazom. Az egyesületünket legtöbben a felnőtt csapat alapján ítélik meg, pedig ez sokkal több attól. Magam évek óta sok erőfeszítést teszek, hogy anyagilag bírjuk, de most azt mondtam, hogy nem kívánom ezt tenni. Jeleztem az egyesület vezetőségének lemondási szándékomat, amelyet továbbra is fenntartok. A munkának folyni kell és ebbe az egyesület adminisztratív, szervezési működtetése is beletartozik, tehát az elnöki feladataimnak eleget teszek a nyár végéig” – nyilatkozta Faddi János.

Kuhn Róbert elnökhelyettes

Az egyesület elnökhelyettesét, Kuhn Róbertet is megkérdeztük, aki azt mondja, a realitásokat kell figyelembe venni a KFC küldetése és biztonságos működése érdekében. „A felnőtt megyei I. osztályban amatőr játékosok szerepelnek, ennek azonban mégis vannak olyan költségei a játékosok felé, ami komoly teher – mondja Kuhn Róbert. Ezt támogatók biztosítják, ami a környezetünkben is gyakorlat, tehát ezzel kell versenyeznünk. Elnök úrral több éve mondjuk és az MLSZ felé jeleztük, hogy a normális az lenne, ha valóban maradna az amatőrség ezen a szinten. Most szembe néztünk a valósággal és azt mondtuk, hogy nem tudunk anyagilag versenyezni és a másodosztályba nevezetük a felnőtt együttest, ahol bevethetjük a fiatal játékosainkat. Tudom, hogy ez sok halasi focirajongónak fájdalmas, de nekünk a működőképesség és az itt lévő, focizni szerető fiatalok, utánpótlás csapatok érdekében meg kellett lépnünk, így folytatni tudjuk a munkát. Ehhez keressük a támogatókat, segítőket” – zárta nyilatkozatát Kuhn Róbert.