Kikapott a KFC és a KNKSE is
Sport

Kikapott a KFC és a KNKSE is

Szinte egy időben lépett pályára a Kiskunhalas NKSE és a Kiskunhalasi FC ma délután. A halasi lányok a Kispest ellen idegenben, míg focistáink hazai környezetben fogadták a HÍD SC csapatát. A mérleg mindkét találkozó esetében az ellenfél javára billent. A labdarúgóink három, míg a kéziseink hét góllal maradtak alul. (Fotónk a KFC - HÍD SC mérkőzésen készült.)

Folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, a Kiskunhalasi FC a HÍD SC csapatát fogadta a városi sportpályán. A fiatal halasi gárda álomszerűen kezdett: egy formás akció végén Szűcs Patrik lőtte ki a hosszú sarkot, megadva ezzel a meccs alaphangját. A folytatás már nem volt ennyire derűs. A jó erőlből álló, sok, pontos passzal operáló vendégek gyorsan egyenlítettek, aztán a félidő derekán két fejes is kimaradt a halasi kapu előtt. Gerner Dániel, a hazaiak kapusa pedig egy alkalommal óriási bravúrral hárított.

Alig volt hátra néhány másodperc a félidőből, amikor szöglet után megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A szünet után sem sokat változott a játék képe, a HÍD a legtöbb időt a mi térfelünkön töltötte. Gernernek volt még két bravúrja, de a hajrá előtt már ő is tehetetlen volt egy vendéglövéssel szemben. A pontot az i-re egy bal oldali szabadrúgásból szerzett góllal tette fel a vizitáló egylet. Teljesen megérdemelt nagybaracskai siker született. Kiskunhalasi FC - HÍD SC 1-4 (1-2).

Pályára lépett a Kiskunhalas NKSE is. Az NB I/B-s bajnokság első körében a Kispest volt az ellenfél, a megfogyatkozott, megfiatalított halasi csapat ezt a találkozót Soroksáron játszotta. A debütálás ebben az osztályban nem sikerült rosszul. A halasiak mindent megtettek a pályán, de a rutintalanság kiütközött a játékon. Mindezekkel együtt is csak 15-12-re vezettek a hazaiak.

A szünet után talpra állt a KNKSE és a 46. percben átvettük a vezetést. 20-20-nál volt újra döntetlen és a hajrában a Kispest kihasználta a helyzeteit, míg a fokozatosan fáradó halasiaknak egyre kevesebb támadása végződött góllal. A mieink ezzel együtt nem vallottak szégyent. Kispest - Kiskunhalas NKSE 31-24 (15-12). Folytatás, jövő szombaton, hazai pályán, 14 órakor az Inárcs-Örkény lesz az ellenfél.

Kép-szöveg: Jáger Levente