(►) Kiskunhalas sportváros és elismert versenyzői vannak
Sport

(►) Kiskunhalas sportváros és elismert versenyzői vannak

Kilenc sportág jeles képviselői részesültek idén a városi elismerésekben. A Művelődési Ház nagytermében rendezték meg az idei Sportgálát, amelyet megtisztelt jelenlétével Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, aki szövetségi kapitányként Európa-bajnoki címig vezette a nemzeti csapatot. Az ünnepség részeként adták át azokat az emlékdíjakat, amelyeket egykori kiváló sportolók, sporthoz szorosan kötődő személyiségek családtagjai alapítottak.

Évről-évre bebizonyosodik, hogy Kiskunhalas valóban sportváros. Ha csak a halasmedia.hu hírportál 2023-as tudósításait böngésszük, akkor azt láthatjuk, hogy 315 ilyen bejegyzés van. Ráadásul a halasi versenyzők kiváló eredményekkel örvendeztettek meg bennünket az elmúlt évben. Hagyomány, hogy a város elismeri ezeket a teljesítményeket és egy gála keretében díjakat ad át.

Szerdán délután a Művelődési Ház nagytermében volt az ünnepség, amelynek díszvendége Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, aki sportolói pályafutását követően szövetségi kapitányként Európa-bajnoki aranyéremig vezette a nemzeti csapatot. Fodor Fruzsina énekszáma után ő köszöntötte a megjelent vendégeket.

Elsőként az emlékdíjakat adták át. A Csáki Öcsi Emlékdíjat 2024-ben Lajkó Róbert, a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium testnevelője vehette át Csáki Lászlónétól. A Csenki Ferenc Emlékdíj kitüntetettje ezúttal Babud Sándor, a Sasok SE karatékája, edzője volt. Neki Varsányi Vera adta át a díjat. A Schneider Pál Emlékdíjat Béleczki László játékvezető kapta meg Schneider Pál özvegyétől, Katalin asszonytól.

A folytatásban a városi elismerések átadása következett. Az év ifjúsági sportolója Szakál Fruzsina fitnesz versenyző, és Kádár József Dániel atléta volt. A díjakat Kuris István László alpolgármester adta át.

Az év utánpótlás csapata a 4x100 méteres női vegyesváltó (Miskei Sára, Orbán Noa, Kiss Panna, Schmél Edna) volt. Ők Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázótól vehették át az elismeréseket. Az év esélyes sportolója a paralimpiára készülő asztaliteniszező, Urlauber Ádám lett, neki Fülöp Róbert polgármester nyújtotta át a díjat. Az év edzője 2023-as teljesítménye alapján Hirsch Lili, a Halas Fitness Egyesület trénere, őt Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő köszöntötte.

Az év sporttámogatója a BD Trader Kft. lett, Szabó Juditnak és Szabó Sándornak Vincze Attila önkormányzati képviselő gratulált. Az év felnőtt csapata a Miha Zerjav (Spirit) és Karcagi Laura (Studio 2000 TE) párosa lett, az elismerést Bányai Gábortól vették át. Az év női sportolója az Union Dojo Kiskunhalas karatékája Figura Dorka volt, a díjat Fülöp Róbert polgármester adta át. Az év férfi sportolója Németh Zoltán erőemelő volt, neki Szűcs Csaba alpolgármester gratulált. A polgármesteri különdíjat tavalyi teljesítménye elismerésérül Csuti Zoltán autóversenyző kapta meg.