Kiskunhalasi LTSE: díjugrató csapatbajnoki bronz
Sport

Kiskunhalasi LTSE: díjugrató csapatbajnoki bronz

A Szilvásváradon a csütörtök óta folyó Fiat Díjugrató Országos Bajnokság második napján, a csúcspontnak a villanyfényben megrendezett felnőtt csapatverseny bizonyult. Örömteli hír, hogy a felnőtt csapatverseny harmadik helyén halasi lovasok is szerepeltek. A bronzérmet a Füzér Flóra (Kiskunhalasi LTSE) által vezetett Máchánszky Gyula Régió Csapata szerezte meg, Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE), Lehotai Máté, Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) és Czékus Zoltán összeállításban. Weinhardt Virág Equest Cha- Cha-val a középdöntőt megnyerte.

A nagyszerű eredményről Weinhardt Szilvia, Weinhardt Virág édesanyja tájékoztatta hírportálunkat. A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság második napján rendezték a felnőtt középdöntőt, amely egyben a kategória csapatbajnoki címéért is folyt. A két forduló versenyszámban mindössze öt páros tudott dupla hibátlan teljesítményt elérni, közöttük a Kiskunhalasi LTSE sportolójával, Weinhardt Virággal Equest Cha- Cha. Ezzel teljesen felborult az egyéni sorrend az első nap után. Weinhardt Virág, hibapont nélkül zárta, a legjobb idővel zárta a középdöntőt.

A felnőtt középdöntő egyben a csapatversenyért is folyt. A Máchánszky Gyula Régió Csapata szerezte meg a csapatbajnoki bronzot. Az együttes összeállításában a csapatvezető Füzér Flóra, a csapattagok Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE), Lehotai Máté (Airvent Lovas Club), Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) és Czékus Zoltán (Kisteleki Lovas Egyesület).

Vasárnap a különböző kategóriák egyéni döntőire kerül sor, amelyekben hét kiskunhalasi lovas vesz részt. Az amatőr döntőben három halasi lovas, Endrédi Tekla és Dunai-Kovács Lilla (Kiskunhalasi LTSE), valamint Tóth Noémi (Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE) érdekeltek. Az ifjúsági lovasoknál Jakab-Tóth Kornélia (Kiskunhalasi LTSE) léptethet pályára, a fiatal lovasoknál Füzér Zsófi (Kiskunhalasi LTSE) szerepelhet. A felnőtteknél a középdöntő nyertese Weinhardt Virág és Füzér Gábor szerepelnek majd, ők mindketten a Kiskunhalasi LTSE lovasai.