Kispesten kezd a KNKSE
Sport

Kispesten kezd a KNKSE

Nem éppen a legjobb előjelekkel vág neki az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságnak a Kiskunhalas NKSE. Az alaposan megfogyatkozott és kényszerből megfiatalított csapat idegenben kezd, a nagy terveket szövögető Kispest lesz az ellenfél. Tegnap az is eldőlt, hogy a nyáron, próbajátékon és edzőmeccseken is tesztelt kispesti Kövi Kata és Halmos Nikolett nem Kiskunhalasra, hanem Kecskemétre igazolt.

Az első igazi megméretés vár ma tizenhét órától Soroksáron, a Kiskunhalas NKSE-re. A nyár folyamán alaposan megfogyatkozott és a játékos elvándorlás miatt kényszerből megfiatalított csapat ellenfele a Kispest lesz. Érdekesség, hogy a felkészülés során Halason edzett két kispesti junior, Kövi Kata és Halmos Nikolett edzőmeccsen is pályára lépett a KNKSE színeiben. Tegnap kiderült, hogy ők nem Kiskunhalast, hanem inkább Kecskemétet választják.

Ez azt jelenti, hogy a két kapuson, Ignácz-Pethő Renátán és Jurik Petrán kívül mezőnyjátékosként Sterbik Andrea, Nagy Marianna, Juhász Dóra, Csordás Renáta maradt. A keretet várhatóan juniorokkal töltik majd fel, akiknek ma tizenöt órától szintén meccsük van.

A csapat új edzője, Komáromi Endre is ott lesz majd a mérkőzésen, a huszonnégy éves szakember hétfőtől dolgozik teljes intenzitással a csapattal. Ami az ellenfelet illeti, ők nem négy, hanem tíz felkészülési meccset játszottak, mérlegük alig jobb, mint ötven százalék. Viszont vannak exhalasiak a keretben: Győri Ágnes, Kosik Adél, Domokos Kinga is valamikor a KNKSE játékosa volt.

A hazaiak győzelemmel szeretnének nyitni és ez a statisztika szerint az elmúlt öt szezonban, egyetlen döntetlentől eltekintve sikerült is. A délután öt órakor rajtoló mérkőzést a Felhő Ferenc, Öcsi Tamás páros vezeti.

Jáger Levente