Kiváló halasi pályák a Budapesti GP-n
Sport

Kiváló halasi pályák a Budapesti GP-n

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Budapesten, a Nemzeti Lovardában, országos kiemelt díjugrató verseny keretében a Grand-Prix sorozat 2. fordulóját. Kiskunhalasi lovasok is nyeregbe szálltak és érem közeli helyezésekkel bizonyították, hogy az országos bajnokságon, felnőtt és korosztályos számokban jó eséllyel szólhatnak bele az élmezőny végeredményébe.

A négynapos díjugrató verseny legrangosabb, utolsó körében, a 150 cm-es Grand-Prix számban, a tavalyai magyar bajnok párosunk Fazekas István (címképen) és Walter remek formában versenyzett. Egy apró hiba csúszott be a hat összevetős végjátékban. A Határőr Dózsa SE sportolója egy akadályt ütött lovával és az ötödik helyet szerezték meg. Maximus-szal az öt éves lovaknál gyűjtött be GP ötödik helyezést Fazekas István, aki a Hirling József Lovasparkban készül fel lovaival.

Nagy Antal, az év tenyésztője cím birtokosa (Magyar Lovassport Szövetség)

A lovak tenyésztője - aki egyben az év tenyésztője cím birtokosa is – Nagy Antal örömének adott hangot és reményt keltőnek nevezte az eredményeket. ”Walter és Maximus is kiválóan szerepeltek Fazékkal a nyergükben. Maximus az ötéves lovak között hibátlan alappálya és egy gyors összevetés után a reményt keltő ötödik helyen végeztek. Walti újra a régi formáját mutatva a 150 cm-re kiírt nagydíjban hibátlan pálya után egy bravúros összevetéssel egy hajszálnyira maradt el a meglepetéstől, így ötödikek lettek. Gratulálok!” – írta a közösségi oldalán az év tenyésztője.

A Budapesti Grand-Prix második fordulójában más halasi lovasok is biztató formát mutattak társaikkal. Füzér Flóra (Chiara), a Kiskunhalasi LTSE lovasa egy verőhiba miatt nem került a 150 cm-es GP összevétésbe és a 8. helyet szerezték meg a 23 indulóból.

A hat éves lovak 125 cm-es GP számában Karádi Ármin és Candy Crush nevű lova végzett 6. helyen. A páros hibátlan alappályát követően került az összevetésbe és ott is hibátlanul mentek. A dózsás sportoló időkülönbséggel maradt le a dobogós helyezésről. Az ötéves lovak 115 cm-es GP szánmában Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) is verőhiba nélkül teljesítette az alappályát Cassandra-E-vel, ám időtúllépésért egy büntető pontot kaptak, így nem kerülhettek az összevetésbe, és a 13. helyen zártak.

Elismerést érdemel a 140 cm-es, U25 GP-n a középmezőny elején végzett Füzér Zsófi (Kiskunhalasi LTSE), aki Nekton Calido-val a 10. helyen zárt egy verőhibával és némi időtúllépéssel.

Képforrás: Nagy Antal közösségi oldala