Kiváló stúdiós eredmények Bajáról
Sport

Kiváló stúdiós eredmények Bajáról

Az V. Sundance Kupa C és B Tíztánc Országos Bajnokságot és klubközi versenyeket rendeztek 2024 április 6-án Baján, halasi táncosok sikereivel. A Stúdió 2000 TSE  11 párossal képviselte az egyesületet a Sugó parti városban tartott egész napos táncversenyen, ahol a legtöbb páros sikerrel teljesített – közölte a jó hírt Juhász Ágnes a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője szerkesztőségünkkel. (címkép: Novák József és Geri Kata 1.hely, Benyó Botond és Nagy Lilla 3.hely)

A rendezvény klubközi részében Benyó Boton és Nagy Lilla hoztak meglepetés sikereket, három osztályban is. Az  E ifi latinban, és az E felnőtt latinban is harmadik helyet szereztek, míg a felnőttek között standard táncokból az ötödik helyezést érték el - kezdte hétfői jelentését a művészeti vezető.

Balázs Vince és Pintér Bianka a 2. helyen

Novák József és Geri Katalin még csak a második közös versenyükön indultak, és arany éremmel fejezték be a versenyt. Tóth Marcell és Patai Maja sem adta lejjebb, a dobogó tetejére állhatott a C felnőtt latin versenyben! Kis Dorottya a szóló latin versenyét nyerte meg, E kategóriában. Hegyi Olivér és Lengyel Kamilla D junior II latin korosztályban az ötödik lett, míg D ifjúságiak között nem jutottak a döntőbe.

Benyó Botond és Nagy Lilla a 3. helyen, Tímár Dávid és Vankó Leila az 1. helyen

Tímár Dávid és Vankó Leila egyik legszebb napja volt a Sundance kupa, bár az első versenyükön, az E junior II standard versenyen még nem jutottak be a döntőbe, de E ifjúsági standardben már a harmadik helyre küzdötték magukat, majd a latin versenyeken egyenesen szárnyaltak, E junior II latinban a negyedikek, míg E ifi korosztályban az elsők lettek. Nyári Kristóf és Fehér Janka D ifjúsági latinból nem jutott be a döntőbe, D felnőtt mezőnyben a hatodik helyezést érte el.

Hegyi Olivér és Lengyel Kamilla az ötödik helyen

A délután során a Tíztánc Országos Bajnokságokra került sor, ahol C ifjúsági korosztályban Balázs Vince és Pintér Bianka /Szoldance/ hozott kiváló eredményt, a második helyezést érdemelték ki a zsűritől. 

Kis Dorottya az első helyen

Máté Milán és Kovács Karina is remekelt, bár a bajnoki cím most nem sikerült, azért az ezüstérmet is büszkén vette át kiváló párosunk. Mihók Milán és Csordás Róza a B junior Tíztánc OB-n nem jutott be a döntőbe ,ugyanígy járt Szászkay Miklós és Börcsök Sarlott is, akik a B ifjúsági Tíztánc OB-n szerettek volna döntőzni. 

Máté Milán és Kovács Karina a 2. helyen

A Stúdió 2000 TSE-nél a munka folyik tovább, egyesületünk készül a következő versenyekre, de természetesen  a prioritás a következő két hétben a táncvilágnapi felkészülés lesz a csapat életében. A nagy rendezvényre április 20-án kerül sor, a Dékáni Sportcsarnokot varázsolja igazi western világgá a  közel 150 táncos – zárta tájékoztatóját Juhász Ágnes művészeti vezető.

Tóth Marcell és Patai Maja az 1. helyen

Képek: Stúdió 2000 TSE

A csapat egy része az április 7-i egész napos gála próba végén