Kötelező a siker
Sport

Kötelező a siker

Szombaton este még az év csapatának járó városi elismerést vehette át a Kiskunhalasi UKSC, vasárnap viszont bajnoki mérkőzés vár a fiúkra Pécsett. Paic Róbert edző a találkozó kapcsán egyszerűen fogalmazott: ez az az összecsapás, ahol csapata számára szinte kötelező a győzelem.

 
 Remek győzelmet aratott a Kiskunhalasi UKSC egy héttel ezelőtt a Kiskunmajsa elleni rangadón, ez erőt adott a fiúknak. Nincs idő az ünneplésre, ugyanis itt a következő felaadta. A Pécs ellen idegenben lépünk pályára. Az UKSC szombaton este a Sóstó Csárdában megrendezett Sportbálon átvehette az év csapatának járó elismerést.
 
- Tizenegy órakor befejeztük az ünneplést, mindenki tudta, hogy vasárnap feladat van. Nem volt könnyű hetünk, ugyanis betegségek, sérülések tizedeltek bennünket. Az is biztos, hogy Horváth Czinger Gyurinak a Majsa elleni mérkőzésen eltört két bordája, rá másfél hónapig nem számíthatunk. Rajta kívül többen betegséggel bajlódtak, így nem volt sima a felkészülés. Elmondtam a fiúknak és így is edzettünk, hogy a Pécs ellen szinte kötelező a győzelem. Azt is hozzá kell tennem, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfelet, mert 45-50 percig mindenkivel partiban volt eddig - fogalmazott Paic Róbert edző, aki jól ismeri a vasárnapi riválist, hiszen játszott a Mecsekalján.
 
A fiatal tréner azt mondta, hogy a Kiskunmajsa elleni győztes rangadónak akkor leszi gazán értéke, ha a Pécs ellen is begyűjtik a két bajnoki pontot. Ősszel az UKSC 30-21-re nyert. A találkozó 18 órakor kezdődik, előtte az eddig száz százalékos juniorok lépnek pályára. 
Kép-szöveg: Jáger Levente