Kötény Kupa: tekós címvédés
Sport

Kötény Kupa: tekós címvédés

Öt csapat részvételével rendezték meg a Kötény Kupát a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tornacsarnokában. A lányok számára kiírt labdarúgótornát egy év kihagyás után tudták ismét megszervezni. A mérkőzéssorozat végén a házigazdák örülhettek, sikerült nekik a címvédés. 

Tizedik alkalommal gyűltek össze a csapatok a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum sportcsarnokában a Kötény Kupán. A házigazda két csapatot is indított, mellettük a megfiatalított sziládys válogatott, a kalocsai Dózsa és az újon kiskunfélegyházi Móra lépett pályára. Az első mérkőzések után látni lehetett, hogy a házigazda Tekó és a Móra lehet esélyes az aranyéremre.  A hazaiak remek csapatjátékkal, kapott gólok nélkül sorra hozták mérkőzéseiket, míg a félegyházi csapat a későbbi gólirálynő Czinege Eszter vezérletével gyűjtögette a pontokat. A két addig hibátlan csapat végül pont az utolsó fordulóban mérkőzött meg egymással. A tekósok gyorsan vezetést szereztek és folyamatosan tudák  növelni előnyéükett, végül talán a vártnál is simábban hozták a meccset és védték meg címüket a lányok. A félegyházi csapat az utolsó másodpercekben szépített - ez volt az egyetlen találat, amit a kupagyőztes hazai csapat a nap folyamán kapott.

A harmadik helyen a kalocsai Dózsa, a negyediken a Szilády, míg ötödiken a Tekó Fakó végzett. A torna gólkirálynője Czinege Eszter (Móra) lett. A legjobb játékos különdíját Stibrik Adél (II. Rákóczi), a legjobb kapusét Buknicz Kata (II. Rákóczi) vehette át. A legjobb Tekós címet Rada Gréta érdemelte ki. A torna válogatottjába került Viszmeg Ninetta (Szilády) és Vancsik Fanni (Dózsa) is. 

Fotók: Lázár Zsolt