Kovács Henri szombati eredményeivel tripla duplázott (galéria)
Sport

Kovács Henri szombati eredményeivel tripla duplázott (galéria)

Szombaton a harmadik versenynappal lezárult a Kiskunhalason megrendezett (június 6-8) nemzeti díjugrató verseny. 126 startot láthatott a közönség. A 10 versenyszámban 3 felkészítő kört tartottak, ismét vegyes talajon textiles és füves pályán mutatkoztak be a lovasok. Kovács Henri (Morris Lovas SE) lovaival duplázott füvön megint. Kiemelkedett Miklovics Kata, aki 3 körben is győzni tudott. A versenyigazgató Rózsahegyi Róbert családias légkört fogalmazott meg  a három nap után, ahol szerencsére a fiatal helyi lovasok biztató eredményeket értek el. (címképen: Kovács Henri és The Flash nevű lova)

Szombaton befejeződött a Hirling József Lovasparkban rendezett háromnapos nemzeti díjugrató verseny. A szervezők 36 versenyszámban biztosítottak lehetőséget a lovasoknak. Textiles és a füves pályán lehetőséget kaptak a lovasok. Utóbbi alkalom volt az augusztusi championátusra történő gyakorláshoz. Az időjárás kegyeibe fogadta a háromnapos rendezvényt, mert kellemes, kora nyári körülmények fogadták a résztvevőket.

A versenyigazgató, Rózsahegyi Róbert

A füves pályán Morris Lovas SE díjugratója Kovács Henri kiegyensúlyozott, jó formát mutató versenyzéssel magazbiztos győzelmeket ért el (tripla dupla, az-az mind a három napon megnyerte a két legmagasabb számot). Rajta kívül is voltak, akik több győzelmet szereztek a hétvégén, így Zvelihár Barbara (Kakuk Lovasudvar SE,) Milkovics Kata (Molnár János SE) és Krucsó Karolina (Krucsó Lovasklub) is többször tarthatott győzelmi trófeát a magasba.

Metzger Luca, Déva Delila (EQUI-KING LSE)


Rózsahegyi Róbert versenyigazgató, a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE nevében úgy fogalmazott, hogy családias légkör jellemezte versenyt és ahhoz képest, hogy párhuzamosan Bábolnán nemzetközi verseny folyt a startszámok megfeleltek a várakozásnak. Örömét fejezte ki amiatt, hogy a Hirling Lovaspark versenyzői szép eredményeket értek el és biztató teljesítményeket láthatott a fiatal, kezdő lovasok részéről is a hazai közönség. A szervezőknek egyben jó technikai felkészülés volt a hétvégi verseny az augusztus 2-a és 4-e között – várhatóan nagy létszámot hozó - Championátus I. fordulóra.

Milkovics Kata Lambrusco (Molnár János SE)

A szombati első helyezett lovasok:

105 cm kezdő lovas vrsz. (filces pálya):  Metzger Luca, Déva Delila (EQUI-KING LSE)_
105 cm nyitott vrsz. (filces pálya): Milkovics Kata Lambrusco (Molnár János SE) 
115 cm nyitott vrsz. (filces pálya): Milkovics Kata Lambrusco (Molnár János SE) 
120 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Milkovics Kata Dolcevita (Molnár János SE) 
125 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Kovács Henri, Kanato IC (Morris Lovas SE) 
135 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Kovács Henri, The Flash (Morris Lovas SE) 
110 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Zvelihár Barbara, Kendra (Kakuk Lovasudvar SE) 

Milkovics Kata Lambrusco (Molnár János SE)

Milkovics Kata Dolcevita (Molnár János SE)

Kovács Henri, Kanato IC (Morris Lovas SE)

Kovács Henri, The Flash (Morris Lovas SE)

Zvelihár Barbara, Kendra (Kakuk Lovasudvar SE)

A részletes versenyeredményekhez kattintson ide!

Kép-szöveg: Kovács Iván/nem logozott fotók: Katusné Gudmon Kata