KuPi Kupa: 39 csapat, micsoda buli!
Sport

KuPi Kupa: 39 csapat, micsoda buli!

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Kiskunhalasi Kézilabda Club és a Bács-Kiskun Vármegyei Kézilabda Szövetség a támogatók segítségével a KuPi Kupát. Az országos népszerűségnek örvendő strandkézilabda fesztiválon idén 39 csapat meccselt egymással a Vadkerti-tó partján. A férfiak mezőnyében, a zömében halasi játékosokkal felálló Totálkár a második helyen zárt.

Egyre népszerűbb a KuPi Kupa, amely már a tizenegyedik állomásához érkezett a hétvégén. A strandkézilabda erejét és a házigazda Kiskunhalasi Kézilabda Club szervezőkészségét, hozzáállást  mi sem bizonyítja jobban, hogy évről évre többen neveznek a megméretésre. A  Vadkerti-tó partján  zajló három napos torna az első állomása volt az Absolute Live Strandkézilabda Bajnokságnak. Az idei év újdonsága, hogy már 4 pályán zajlottak a mérkőzések. Az ország különböző részeiről érkezett 19 női és 20 férfi csapat három napon át szórakoztatta a közönséget. Az első nap éjfélig tartott, hangulatos villanyfénynél játszhattak a résztvevők.

Látványos megoldásokban, izgalmakban nem volt hiány. A körítés, hangulat kiváló volt, ez köszönhető volt a két szpíkernek, Tóth Istvánnak és Tóth Tamásnak is. Összesen 147 mérkőzés zajlott le, mire elérkezhettünk a vasárnap délutáni eredményhirdetéshez. Férfiaknál a főként kiskunhalasi játékosokkal felálló Totálkár a nagyon előkelő 2. helyet szerezte megk, itt a Talajok volt a bajnok. A hölgyeknél a Hot Shot szerezte meg az aranyérmet. A legjobb kapus kategóriában a férfiaknál a kiskunhalasi Ifkovics Zorán végzett az élen. Az UKSC jövő reménységei különdíjasai Mészáros Dóra (All In), valamint Szabó Botond (Trágárok) volt.

A fotókat a Kiskunhalasi Kézilabda Club bocsátotta rendelkezésünkre.