Legyőzte a KFC a Soltvadkertet (galéria)
Sport

Legyőzte a KFC a Soltvadkertet (galéria)

Ha nem is dobogóról döntő mérkőzés volt, de rangadónak számított a Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Soltvadkert megyei I. osztályú labdarúgó találkozó. Nem volt parádés játék, de volt küzdelem és ami a halasiak számára a legfontosabb: három ponttal gazdagodott a csapat. Kocsis Gábor edzőségének első győzelme volt ez.

Bárhol is állt az aktuális bajnoki tabellán a Kiskunhalas és a Soltvadkert labdarúgócsapata, kettejük mérkőzése mindig rangadónak számított. Most sem volt ez másképpen, a meccs előtt a vadkertiek voltak az utolsó előttiek, míg a halasiak az utolsók. A különbség egyetlen pont volt. A Bundzsák Dezső Sportközpont centerpályája körül a hazai nézők mellett vadkerti drukkerek is álltak. Brusztos, harcos mérkőzés volt, amelynek első halasi helyzetéből a 19. percben Agócs Kristóf vette be a vadkerti kaput. A folytatásban többször veszélyeztettek a vendégek, volt egy olyan támadás, amikor kétszer is a gólvonalról vágta ki a labdát az önfeláldozóan mentő Pocsai Ákos. A KFC harcos arcát mutatta, ennek is köszönhető, hogy 45 perc után vezettek a mieink.

A szünet után, az 53. percben Angeli Tamás már kettőre növelte a két csapat közti különbséget. Mindkét edző űzte, hajtotta övéit, a vadkertieknek sikerült a szépítés. Az 59. percben Gémesi János Adrián vette be Faddi Dávid kapuját. A folytatásban is szorongatott a Soltvadkert, pontrúgásokból veszélyeztettek, a halasi kapusnak többször bravúrosan kellett védeni. A 90. percben kissé szigorúan ítélte meg a játékvezető Döbrentei Dávid belépőjét és villant a piros lap. A Soltvadkertnek már nem volt annyi ideje, hogy kihasználja az emberelőnyt. Faddikorr- Kiskunhalasi FC - Soltvadkert 2-1 (1-0). A halasiak küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak és helyet cseréltek a vadkertiekkel a tabellán.