Lovaspark: edzőtábor, rajtengedélyvizsga, szezonzáró, pályafelújítás (galéria)
Sport

Lovaspark: edzőtábor, rajtengedélyvizsga, szezonzáró, pályafelújítás (galéria)

Váltásban a Hirling József Lovaspark. Edzőtáborral indult a hét, amit pénteken (ma) rajtengedélyvizsga követ, szombaton és vasárnap pedig nemzeti díjugrató versenyre kerül sor különböző magasságokon a lovaspark négyévszakos pályáján. Ősszel folytatódik az év elején beindult lovaskadét szakkör. A füvespálya szezonkövető felújítása elkezdődött. Foglalta össze Rózsahegyi Róbert a halasi lovasbázison folyó munkát.

Janik Attila edzőtábor folyt a Hirling József Lovaspark négyévszakos pályáján. A magyar bajnok, jónevű lovasszakember és edző nem először tart kurzust a halasi lovaspályán. Módszeres és alapos edzéseit kedvelik a lovasok a kezdőktől a haladókig, sőt még a tapasztalt lovasok előszeretettel veszik igénybe iránymutatásait. A szakmai összetartáson vidékről és a Kiskunhalasi Lovasbandérium aktív versenyzői közül is részt vettek.

Janik Attila magyar bajnok lovasedző

Október 9-én és 10-én több csoportban tartott foglalkozásokat a lovas tudás alapján besorolt csoportoknak Janik Attila. Ez kiváló rendszerező, tudást összefoglaló alkalom volt azoknak is, akik a pénteki (mai) rajtengedélyvizsgára készülnek – nyilatkozta Rózsahegyi Róbert, a Hirling József Lovaspark telepvezetője szerkesztőségünknek. Aki sikeres vizsgát tesz az már starthoz állhat a hétvégi nemzeti díjugrató versenyünkön (október 12-13) is - tette hozzá a vezető.

A négyévszakos pályán folyt a munka

Rózsahegyi Róbert beszámolt arról is, hogy közben folytatódik a tavasszal elindult kadét lovasszakkör. A Honvédelmi Minisztérium finanszírozásában folyó munka előszele a tervezett, intézményesített kadét lovasképzésnek, ami hasonló karaktert adhat a korábbi határőrségi lovasiskolához a lovasbázisnak. Két kadét már részt tudott venni az edzőtáborban is – jelentette ki Rózsahegyi.

Rózsahegyi Róbert, a Hirling József Lovaspark telepvezetője

A szabadtéri szezonváltás folyamtában a füvespálya megkezdte rehabilitációs időszakát – mondta a lovas szakember. A gyep felülvetése megtörtént és a kitaposott részek hiányait is pótoltuk friss fűmaggal. Az évtizedekig megszokott és a jelenlegi formájában nem szerencsés helyen lévő vizesárkot elbontottuk és tavasszal egy a közönség számára közelebbi, központi helyre építjük fel újra.

Magyarország első számú díjugrató füves pályája gyepfelületének pihentetése, felújítása megkezdődött

A most hétvégi nemzeti versennyel lezárul a szabadtéri díjugrató szezon. Még egy szabadidős versenyünk lesz október 26-án, amivel a hobbi lovasoknak fejezőik be a szabadtéri idény. A napi munka persze folyik tovább és a hagyományos őszi téli programjainkat is megtartjuk. Lesz az iskolaszünetben lovastábor, számíthatnak lovasbarátaink a lovas Mikulásra és biztos lesz szilveszteri koccintás is – zárta tájékoztatóját Rózsahegyi Róbert, a Hirling József Lovaspark telepvezetője.

A hétvégi nemzeti díjugrató versenyre ingyenes a belépés a lovasparkba. A versenyek szombaton reggel 08.30 órától, vasárnap 09 órától kezdődnek várhatóan délután 5-ig tartanak. A szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium szeretettel várja a lovassport iránt érdeklődőket a lovasbázison.

Kép-szöveg: Kovács Iván