Magyar bajnok fogathajtója van Halasnak
Sport

Magyar bajnok fogathajtója van Halasnak

Városunkban elsősorban a díjugrató sport jut eszébe mindenkinek, ha lovassport kerül szóba. Kiskunhalason egy másik szakágnak, a fogathajtásnak is  komoly hagyománya van. Szegedi Gábor személyében világbajnok fogathajtóval is büszkélkedhetünk, de van utánpótlás. Most jutott tudomásunkra, hogy két hete friss országos bajnokkal rendelkezünk. Balázsevics Imre, kiskunhalasi lakos augusztus 18-án, Árpáson megnyerte az amatőr kategória kettesfogathajtó bajnokságát és ezzel 2024. év magyar bajnoka lett – közölte szerkesztőségünkkel a hírt Balázsevicsné Horváth-Szép Gréta. Gratulálunk!

Balázsevicsné Horváth-Szép Gréta tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy hogy „Kiskunhalason van egy lelkes fogathajtó csapat, akik amatőr kategóriában versenyeznek. Ez a kis csapat saját önerejéből részt vett egy országos megmérettetésen. Egész évben  versenyeken vettek részt.”

A Húskirály Lovasudvar színeiben versenyző Balázsevics Imre Rétalapon, Hetényegyházán, Farádon is bakra ült,  ahol összetett eredménye mind a három versenyhelyszínen első hely lett.  A halasi kettesfogathajtó jogosultságot szerzett, hogy részt vegyen augusztus 15-a és 18-a között Árpáson a CAN-C1*-H2 Országos Bajnokságon. 

A verseny három számból tevődött össze: díjhajtás, maratonhajtás és akadályhajtás. Balázsevics Imre kiskunhalasi lakos, aki megnyerte a bajnokságot és ez által 2024. év Magyar Bajnok lett. A hírt köszönettel vettük és ezúton is gratulálunk a Húskirály Lovasudvar kettesfogathajtó magyar bajnokának, Balázsevics Imrének.

Képek forrása: Balázsevicsné Horváth-Szép Gréta