Majális hangulat lesz a nemzetközi lovasversenyen
Sport

Majális hangulat lesz a nemzetközi lovasversenyen

Magas színvonal, nagy pénzdíj a lovasoknak és remek kikapcsolódási lehetőség a nézőknek a 43. CSI2* Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen április 29. és május 1. között a Hirling Lovasparkban. Dióhéjban ez az üzenete a versennyel kapcsolatos sajtótájékoztatónak, amit szerda délelőtt tartottak a szervezők a Kincsem Házban.

Háromnapos nemzetközi díjugrató lovasversenyt rendez április 29-e és május 1-je között Kiskunhalas, a Hirling József Lovasparkban. A magas színvonalú FEI (Nemzetközi Lovas Szövetség) versenynaptárban szereplő halasi megmértetés összes pénzdíja 62 000 Euro, amelyen osztoznak majd a győztes és helyezett lovasok. A közönség a versenyszámok mellett látványos lovas show-nak lesz részese szombaton és vasárnap.

- Igyekeztünk úgy összeállítani a programokat, hogy mindenki találjon kedvére valót. A versenyszámok izgalmasak lesznek és egyéb érdekességek is várnak a halasiakra, környékbeliekre. Itt lesznek velünk többek között a honvédhuszárok, akik bemutatót tartanak a közönségnek. Pintér Tibor is megtiszteli jelenlétével a rendezvényt. Több musical is elhangzik majd előadásában, s reméljük, hogy már az Aladdinból is felcsendül egy-két dal, aminek bemutatóját május 28-án tartják, Kiskunhalason – árulta el Rózsahegyi Róbert versenyigazgató.

A Kincsem Ház kávézójában Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a verseny védnöke, Kuris István László alpolgármester és Juhász Tibor, a Lovas és Szabadidő Központ Kft. ügyvezetője is tájékoztatta a megjelent sajtó munkatársait az esemény részleteiről.

- Több szempontból is nagyon várjuk ezt az eseményt. Egyrészről ez ugye már a 43. nemzetközi lovasverseny városunkban, másfelől pedig az elmúlt két évben a koronavírus miatt nem lehetett ilyen jellegű programokat sem szervezni. Az elmúlt években egyre nehezebb volt külföldi lovasokat idevonzani, most viszont büszkén mondhatom, hogy jelenleg hét nemzet tizennégy lovasa nevezett már a versenyre – tudtuk meg Juhász Tibortól, a létesítményt üzemeltető társaság ügyvezetőjétől.

- Amikor sikerült visszaszereznünk a városnak a lovaspark területeit, az volt a célunk, hogy kellő fejlesztésekkel olyan színvonalú versenyeket lehessen itt szervezni, amikkel bőven átléphetjük hazánk határait is. Nem titkot cél, hogy további fejlesztések valósuljanak meg, amiknek köszönhetően mind a négy évszakban lehet majd versenyeket tartani hazai és nemzetközi szinten – nyilatkozta Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

- A lovasversenyek azért nagyon fontosak a város szempontjából, mert általuk olyan vendégek érkeznek Kiskunhalasra, akik amúgy nem biztos, hogy eljönnének ide. Ha pedig itt vannak, lehetőségük nyílik megtekinteni a város egyéb értékeit, kulturális kincseit, nevezetességeit. Úgy gondolom, hogy nem csak a városvezetés, hanem Kiskunhalas minden lakója nagyon büszke lehet azokra a fejlesztésekre és azokra a sikerekre, amik a lovasközponthoz köthetőek – mondta Kuris István László alpolgármester.

Az eseményről további részleteket láthatnak az érdeklődők a Halas Televízió szerdán 19 órakor kezdődő hírösszefoglalójában.