Majd 77 km futva 6 óra alatt, ezzel nyert Patocskai Tamás
Sport

Majd 77 km futva 6 óra alatt, ezzel nyert Patocskai Tamás

A legidősebb versenyző kis híján 85, míg a legfiatalabb még csak 7 éves, a ma délelőtt kezdődött Scrub Daddy III. Mártélyi Keringő 6 órás futóversenyen, amelyen több, mint kétszázan rajtoltak el. Köztük futott a Kiskunhalasi Atlétikai Club sportolója, Patocskai Tamás is, aki végül abszolút kategóriában és így természetesen korosztályában is első helyezést ért el. A halasi atléta pontosan 76, 68 km teljesített a 6 óra alatt. (címképen jobbra Patocskai Tamás)

Kaszap Imre, a Kiskunhalasi Atlétikai Club elnöke tájékoztatta szerkesztőségünket Patocskai Tamás nagyszerű eredményéről. Mint mondta Tamás ilyen embert próbáló távon most futott először. A vasárnap rendezett körpályás futó megméretésen Patocskai Tamás (edzője Szőlősi Renátó) egyenletes, jó tempóban futva nagy fölénnyel győzött a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont területén kialakított körpályán. Az utolsó 4 percre ki sem ment futni Tamás, mert akkor már 10 perc előnnyel rendelkezett, így az első helyezése nem forgott veszélyben.

A rajt pillanatai, balszélen fehér napvédővel a fején Patocskai Tamás (fotó: Hódpress)

A versenyzőknek összesen 6 órát kellett futniuk, egy kör 1035 méter volt, a versenyidő alatt mindenki annyit futott, amennyire képes. Tamásnak majd 77 kilométer sikerült. Patocskai Tamás a helyi médiának, a Hódpress-nek a következőket nyilatkozta a verseny előtt. – Ez lesz életem, első 6 órás futama, de különösen nem készültem rá. Maratonnál hosszabb távot még nem futottam életemben, arra vagy a félmaratonra szoktam készülni. A téli alapozásom nem úgy sikerült, ahogy akartam, kilométer hiányom van, ezért is jöttem és kíváncsi vagyok, hogy 40-50 kilométer megtétele után mit fog szólni mindehhez a szervezetem – árulta el a vásárhelyi Patocskai Tamás, akit edzője, Szőlősi Renátó vett rá, hogy ma elinduljon. Azt mondta, hogy van egy eltervezett tempója, távja, s minden azon múlik, hogy a gyomra és a lába hogy fog viselkedni.

Verseny közben Patocskai Tamás (fotó: Hódpress)

Mint 6 óra múlva kiderült Patocskai Tamás minden a futást segítő testrésze jól bírta a terhelést és nagy fölénnyel győzött, amihez persze az edzettsége és kiváló mentális képessége is hozzájárult. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez! 

Címkép: Patocskai Tamás közösségi oldala