Már 25. alkalommal rendezték meg a Jenei Trade Kupát (galéria)
Sport

Már 25. alkalommal rendezték meg a Jenei Trade Kupát (galéria)

A rekkenő hőség, a sivatagi szárazság sem tántorította el a tenisz szerelmeseit attól, hogy pályára lépjenek a Jenei Trade Vegyespáros Kupán. Ez a szombati alkalom különleges volt, ugyanis a megméretést már huszonötödik alkalommal rendezte meg közösen a névadó vállalkozás és a Halasi Tenisz Club. A jubileumi tornára 17 kettős nevezett, a jelentkezőknek nemcsak egymással, hanem a 40 fok körüli hőmérséklettel is meg kellett küzdeniük.

Huszonötödik állomásához érkezett a Jenei Trade Kupa Vegyespáros Kupa. Jenei György vállalkozó, aki egyébként köztudottam sportabarát negyedszázaddal ezelőtt gondolta úgy, hogy segít egy ilyen jellegű torna megszervezésében. - Úgy gondoltam és most is azt gondolom, hogy a versengés mellett a barátságok ápolása, a közösség építés is fontos egy-egy ilyen alkalmon. Akkoriban nem nagyon volt vegyespáros megméretés, így szerveztünk egyet. Örülök neki, hogy ez már negyedszázada tart - fogalmazott Jenei György, aki dr. Maróti Csabával, a házigazda Halasi Tenisz Club elnökével közösen tekintette meg azt a fotófalat, amely az elmúlt 25 évnek állított emléket. 

Az Erzsébet királyné tér felett is erősen sütött a nap, így a pályákon közel 40 fokot lehetett mérni. Ez sem tántorította el a tenisz szerelmeseit, tizenhét páros gondolta úgy, hogy megméreti magát. Az előcsatározások három négyes, és egy ötös csoportban folytak, majd két nyolcas tábla alakult ki. A felső ágon a csoportok első és második helyezettjei, az alsó vigaszágon a harmadik, negyedik helyezettek küzdöttek a helyezésekért. Végül éles csaták után, szép labdameneteket követően alakult ki a végeredmény. A a vigaszágon 1. Csátaljayné Farkas Anita-Csátaljay Martin, 2.Gizúr Vivien-Kis Sándor, 3. Perlaki Imréné-Mándity László volt a sorrend.  A felső ágon a  Fazakas Beatrix-Bauecker Sándor páros győzött, megelőzve a Szőke Éva-Telek Zsolt, valamint a Szörfi Judit-Baranyi Ferenc kettőst. Különdíjat vehetett át a Papp Illésné- Papp Illés, és a  Misalek Kata-Domján Tamás páros.