Médea a bajnok
Sport

Médea a bajnok

Nagyszerű halasi eredmények születtek a II. Vadkerti-tó Futóverseny és Multisport napon, amelyet ezúttal is a Go!!! Sportegyesület szervezett. A közel félezer résztvevő nyolc versenyszámban vállalta a rekkenő hőség ellenére az idei kihívást. Kiemelkedően teljesített a halasi Varga Médea, aki öt kilométeren, a 106 indulóból elsőként ért célba. A mezőnyben ott volt Flander Márton többszörös magyar bajnok triatlonista és Bácsi Péter világ-, és Európa-bajnok birkózó is.

Gördülékeny szervezés, gondosan előkészített terep és messze várakozás feletti nevezői létszám jellemezte a II. Vadkerti-tó Futóversenyt és Multisport napot, amelyen tavalyhoz hasonlóan sok halasi is részt vett. Triatlonnal rajtolt a nap, ez 1,9 kilométeres úszást, 90 kilométeres kerékpározást és egy félmaratoni távot jelentett. A mezőnyben ott volt Flander Márton a négyszeres magyar bajnok is.

A halasiak - Tabajdi József Nándor és Orcsik Péter-, valamint a fehértói-halasi Patocskai Tamás a középmezőnyben zárt az emberpróbáló kánikulában. Érdekesség, hogy Patocskai Tamás lánya Emese, fiatal kora ellenére, megnyerte a 10 kilométeres távot. Legalább ekkora teljesítmény volt az is, ahogy Varga Médea nyert az 5 kilométeres távon.

Eredmények:

Triatlon:

férfiak:

  1. Füzesí Dávid, 2. Flander Márton, 3. Gábe Tamás

nők:

  1. Juhászné B. Szűcs Mária

5 km, nők (116 induló)

  1. Varga Médea, 2. Mihály Réka, 3. Eszenyi Noémi

5 km, férfiak (60 induló)

  1. Kiss Zsolt, 2. Molnár Attila, 3. Telekes Kristóf

10 km, nők (104 induló)

  1. Patocskai Emese, 2. Virág Angéla, 3. Tóthné Bárány Angéla

10 km, férfiak (74 induló)

  1. Jámbor Dániel, 2. Bürgés Milán, 3. Kölcze István Mihály

21 km, nők (12 induló)

  1. Sija Éva, 2. Sasváriné Cseh Judit, 3. Fekete-Péntek Szilvia

21 km, férfiak (39 induló)

Tarnai László, 2. Trója Tibor, 3. Horváth Zsolt