Megemlékeztek elhunyt (sport)barátaikról
Sport

Megemlékeztek elhunyt (sport)barátaikról

Több mint két évtizedes hagyomány, hogy január második napján a halasi focibarátok összejöttek egy tál lencsére, így köszöntve az újévet. Az esteket Gulyás József, Pók és Schneider Pál szervezte, sajnos egyikük sincs már közöttünk, viszont a hagyomány nem szakadt meg. Ezúttal a Randevú Sörbárban gyűltek össze a labdarúgó játékvezetők és barátaik egy közös emlékezésre.

Négy mécses, négy apró láng, négy fotó és millió emlék. Gulyás József (Pók), Ternyák Károly, Schneider Pál és Csermák János. Egyikük sincs már közöttünk, de a történeket, a barátok elbeszélései és sztorizásai, valamint teteik okán joggal érezhetjük azt, hogy mégiscsak velünk vannak. Valamikor a kilencvenes évek végén Pók és Schneider Pali kitalálták, hogy közösen köszöntik az újévet január 2-án. Egy tál lencse mellett elbeszélgettek és az évek alatt többen csatlakoztak hozzájuk.

2004. januárjában volt az utolsó olyan találkozó, amikor Józsi is ott volt. Váratlan és fájdalmas halála után a hagyomány nem szakadt meg, Schneider Pali minden évben összehívta a sportbarátokat, amely nemcsak köszöntő volt, hanem emlékezés is. Azóta már Pali is odafent pipázik, az évek alatt pedig a társaság több tagja is elhunyt. Róluk szólt a 2022. január 2-i este is, amelynek helyszíne rendhagyó módon a Randevú Sörbárban volt. Hiányoznak nekünk, de örökké velünk maradnak...