Megnyerte a Vadkert elleni rangadót az UKSC (galéria)
Sport

Megnyerte a Vadkert elleni rangadót az UKSC (galéria)

Évtizedek óta rangadónak számít a Kiskunhalas - Soltvadkert mérkőzés, bármilyen sportágról is legyen szó. Kézilabdában mindig is ádáz küzdelem jellemezte a találkozókat, a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül ezekre a meccsekre mindkét csapat felszívta magát. Így volt ez szombaton délután a Dékáni-sportcsarnokban, ahol ez eddig pont nélküli Soltvadkert nagyon megnehezítette a házigazda Kiskunhalasi UKSC dolgát. 

Rangadót játszottak a megyei férfi kézilabda-bajnokságban. A Kiskunhalasi UKSC - Soltvadkert találkozó amióta világ a világ, mindig is különleges találkozónak számított. Ezt érezhette a közönség is, mert mindkét mérkőző fél drukkerei szép számban képviselték övéiket a lelátókon. Rendhagyó módon, a kezdő sípszó az előzetesen kiírt időponthoz képes majdnem fél órával később harsant fel, merthogy nem érkezett meg időben az egyik játékvezető. Mindenki türelmesen kivárta ezt a pillanatot, így láthatta azt, hogy 40 másodperc elteltével Szabadi Noel lövését védte a vadkertiek kapusa, Hegyi Ádám. A másik oldalon Opauszki Péter bevette Kű Bence kapuját, így a vendégek szerezték meg a vezetést. Sőt, fél perccel később újabb vadkerti gólt jegyezhettünk fel. Az ötödik percben pedig már a harmadik vendégtalálat vezényelt ébresztőt a hazai oldalon. 0-3 után a 7. percben tapsolhatott a hazai közönség az első UKSC gólnak, Szabadi Noelnek köszönhetően.  

A folytatásban is a Soltvadkert tűnt nyugodtabbnak, de a halasiak a rossz kezdést követően a 12. percben egyenlíteni tudtak. 4-4 után megint a vendégek szereztek két gólos előnyt, azonban egészen a 24. percig mindig sikerült a hazaiaknak az eredmény egalizálása. Kapust is cserélt Modok Benő edző, ennek ellenére az első félidő hajrája a vadkertieké volt. Harminc perc elteltével 14-11-es vadkerti vezetést mutatott az eredményjelző. 

A szünet utáni első tíz perc ismét a vendégeké volt. A 40. percben már 21-15-ös vezetésük csalt mosolyt a drukkerek, játékosok arcára. Az UKSC viszont nem adta fel, óriási hajrába kezdett. Kihasználták azt, hogy ellenfelük fáradni kezdett. A 46. percben sikerült ismét az egyenlítés, ekkor Szabados Bence szaporította góljainak a számát. Erre még volt válasza a vadkertieknek, ám az 52. percben már a halasiak vezettek, sőt Virág Tamás találatával már kettő volt az előny. 

Az UKSC már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, igaz, az utolsó másfél perc igen izgalmasra sikeredett. Mielőtt azonban a vendégek vérszemet kaptak volna Szabados Bence vette be a kapujukat, így alakítva ki a végeredményt. Kiskunhalasi UKSC - Soltvadkert 30-27 (11-14). A hazai gólokon Szabados Bence 8, Szabadi Noel 8, Szekula Máté 5, Andrási Alex 3, Józsa Ádám 2, Nagy Gábor 2, Rencsár Levente 1, Virág Tamás 1 osztozott. A Soltvadkert legeredményesebb játékosa az 5 gólig jutó Opauszki Péter volt.