Megszerezte második győzelmét is az UKSC (galéria)
Sport

Megszerezte második győzelmét is az UKSC (galéria)

A vármegyei I. osztályú női kézilabda-bajnokságban győzelemmel kezdett a Kiskunhalasi UKSC, így a Mizse KC elleni hazai találkozó előtt joggal lehettünk bizakodóak. Igaz, az ellenfél is hasonló munícióval érkezett a Dékáni-sportcsarnokba, ráadásul a lajosmizseiek Kalocsán tudtak nyerni, ami nem kis teljesítmény. A halasiaknál ugyan rövid volt a kispad, ám a lányok óriásit harcolva, küzdve tartották itthon a két bajnoki pontot egy végletekig kiélezett mérkőzésen.

A Kiskunhalasi UKSC női csapata kiválóan kezdte a bajnokságot. Az újonc soltiak elleni hazai győzelem után ismét a Dékáni-sportcsarnokban fogadhatták következő ellenfelüket a lányok. Az ellenfél az előző szezonban még az NB II középmezőnyébe tartozó Mizse KC volt. Nagy Gábor halasi edző dolgát nehezítette, hogy rövid kispaddal vághatott neki a találkozónak, amelyen jó hangulatot teremtettek a kilátogató nézők. A meccs első gólját alig 39 másodperccel a kezdő sípszó után Lódri Fanni szerezte meg a hazaiaknak. Két pontatlan lövéssel, és három perccel később már 2-1-re a mizseiek vezettek,  ám Lekrinszki Dóra háromszor is bevette Rumó Klaudia kapuját. A halasiak ettől kezdve nem engedték ki kezükből a vezetést, közben a különbség is nőtt. Ignácz-Pető Renáta és a helyére cserként érkező Bertalan Csenge is kiválóan védett, így 30 perc játék után 14-10-re vezette az UKSC.

Ha valaki azt gondolná, hogy ettől kezdve sétagalopp volt a meccs az UKSC számára, nagyot téved. Igaz, rögtön a középkezdés után Soós Anna növelte ötre a különbséget, ez viszont ébresztőt fújt a vendégeknek. Négy perc alatt négy gólt lőtt a Lajosmizse,  Nagy Gábornak időt kellett kérni. Úgy tűnt, ez nagyon kellett a csapatnak, mert Sendula Zoé, Makai Katalin és Soós Anna góljaival megint magabiztos volt a hazai előny (18-14). A vendégek felszívták magukat, a halasi hibákat kíméletlenül kihasználva egészen 18-17-ig zárkóztak. Ebben az időszakban mindkét fél kárára sokat tévedtek a játékvezetők, ezt a kispad és a nézőtér is szóvá tette. Az utolsó 10 percnek 21-20-as UKSC előnnyel vágtak neki a csapatok.

A meccs utolsó perceiben gólra gól volt a legfontosabb történés, a lajosmizseiek tapadtak ellenfelükre. Makai Katalin és Lekrinszki Dóra is betalált az 58. percben, így megnyugtató volt a hazai előny (25-22). Ezt már nem tudta ledolgozni az egyébként jó kézilabdát játszó vendégcsapat. Kiskunhalasi UKSC - Mizse KC 25-23 (14-10), a halasi gólokon Lekrinszki Dóra 8, Soós Anna 7, Sendula Zoé 4, Lódri Fanni 2, Makai Katalin 2, Veres Emília Napsugár 2 osztozott. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a hajrában az egyik vendégjátékos súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Neki mielőbbi gyógyulást kívánunk!