Megszűnhet a KNKSE?

Edzője, és elegendő számú játékosa sincs a Kiskunhalas NKSE-nek ahhoz, hogy szombaton elkezdje bajnoki szereplését. A patinás klub, amely az előző szezonban országos szenzációt keltve a bajnoki tabella hatodik helyén végzett, most a megszűnés szélére sodródott. Kun István edző (képünkön), valamint hat játékos néhány perccel ezelőtt intett búcsút Kiskunhalasnak.

Megoldhatatlannak tűnő anyagi problémákkal küzd a Kiskunhalas NKSE. Ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek. Úgy tűnik, hogy az előző szezonban hiába halmozott sikert sikerre a klub, most egyre közelebb a vég. A mai edzés elmaradt, helyette megbeszélés volt, amelyen a játékosok, Kovács Attila elnök és Nagy István technikai vezető vett részt. A zárt ajtós tanácskozás megkezdése után negyed órával Tóth Judit, Bezzeg Adrienn, Herceg, Réka, Terenyi Mária és Kisjuhász Petra elhagyta a termet. Ők egészen biztosan nem lépnek pályára szombaton Kispesten. Annyit tudunk, hogy  a korábban ígérteket nem tudta teljesíteni a klub, így a bizonytalanság miatt inkább továbbálltak a játékosok. Várhatóan Kecskeméten folytatják pályafutásukat. Hasonlóan tesz Orell Bettina is.

Újabb félóra elteltével Pethő Renáta, Juhász Dóra, Jurik Petra, Nagy Mariann és Csordás Renáta jött ki a teremből. Várhatóan ők Kiskunhalason játszanak majd a jövőben is, ha lesz csapat. Merthogy még ez is kérdéses. Kun István edző már a hétvégén jelezte, hogy neki is elege van az ígéretekből, ma kora este összepakolta felszerelését és elköszönt a klubtól.

- Nem tudom mi lesz. Edzőt, játékosokat kell még keresnünk. Pénteken délutánra kiderülhet, hogy pályára tudunk-e lépni Kispesten- fogalmazott Kovács Attila elnök. Jelezte, az sem kizárt, hogy befejezi a Kiskunhalas NKSE a működését.További részletek a kedd esti Sportmagazinban, ahol Kovács Attila elnök lesz a vendég és a szerdai Halasi Tükörben.

Jáger Levente