Megyei döntőben a KFC
Sport

Megyei döntőben a KFC

Egyetlen pont kellett a Kiskunhalasi FC U15-ös csapatának ahhoz, hogy megnyerje a bajnoki csoportját és ezzel megyedöntős szereplő legyen. A Solt ellen idegenben ez nem volt egyszerű feladat, és két gól kellett hozzá.

 
Ősszel, hazai pályán kilencszer vette be a solti kaput a Kiskunhalasi Fc U15-ös csapata. Az idegenbéli mérkőzés azonban sokkal nehezebb volt. A soltiak bizonyítani akartak és ezt pont a csoportgyőzelemre esélyes KFC ellen tették. Az első 45 percben főként védekezett a halasi csapat, mert igen agresszív futballt játszottak a hazaiak. A félidőben 0-0 volt az állás, ami a mieinknek volt jó.
 
A szünet után a kiskunhalasi-fc.hu beszámolója szerint a halasiak bátrabban és kezdményezőbben játszottak, ennek eredményeként Döbrentei Dávid szerzett vezetést. A 63. percben egyenlítettek a hazaiak, akik továbbra is nagy akarattal fociztak. A 70. percben Papdi Dávid ismét előnyhöz jutatta a KFC-t, amelyet egészen a 89. percig meg is tartottak a fiúk. Ekkor jött a hazai egyenlítés, de ez már semmit sem befolyásolt Solt - Kiskunhalasi FC 2-2.
 
A lefújás után még a soltiak is ünnepeltek, nem beszélve a halasiakat, akik hosszú évek után a csoportgyőzelmükkel ott lehetenek a június hetedikei megyei döntőben.
Jáger Levente
Fotó: Döbrentei Lajos