Megyei Final 4: döntőbe került a Kiskunhalasi UKSC (galéria)
Sport

Megyei Final 4: döntőbe került a Kiskunhalasi UKSC (galéria)

Szeretik Kiskunhalason a kézilabdát, ez látszott a Megyei Final 4 első napján, a Dékáni-sportcsarnokban. Háromszázan ültek a lelátókon, erre régen volt példa ebben a sportágban. A Járdi Ádám vezette Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség profi körítést varázsolt a mérkőzések elé és közé, ehhez jelentősen hozzájárult a Final 4 hangja, Horti Gábor. Ami külön öröm, hogy a házigazda Kiskunhalasi UKSC férficsapata vasárnap döntőt játszhat, miután legyőzte a szomszédvári rangadón a Soltvadkertet. A nők nagyot harcoltak a Kalocsa ellen, de ezúttal a vendégek diadalmaskodtak. 

Ismét kézilabda-mérkőzésektől és szurkolóktól volt hangos a Dékáni-sportcsarnok szombaton. A Kiskunhalasi UKSC a házigazda a Megyei Kézilabda Final 4-nek. Az ötlet és a kezdeményezés célba talált, ugyanis 300 néző foglalt helyet a lelátókon, előkerültek a raktárakból a dobok és a vuvuzelák is. Főként a halasi és a kalocsai drukkerek tettek ki magukért, de a vadkertiek is hallatták a hangjukat. Az első nap négy találkozót rendeztek. A megyei női bajnokság utolsó fordulójában a Soltvadkert 30-17-re kikapott a Kiskőröstől. A Kiskunhalas NKSE viszont a Kalocsával meccselt, a tét az volt, hogy esetleges halasi siker akár bronzérmet is érhetett volna, az már korábban eldőlt, hogy a vendégek a második helyen zárták a szezont.

Az első 30 percben kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, nagyobb előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni. Az utolsó kettő percben háromszor zörrentek a hálók, Veres Emília gólja viszont a lefújás előtt két másodperccel kialakította a 18-16-os halasi vezetést. A szünetben a Halas Fitness Egyesület bemutatóját nézhették meg a nézők. A térfélcsere után Veres Emília ott folytatta, ahol a pihenő előtt abbahagyta. Már három gól volt a halasi előny, amely 40. percig meg is maradt. Úgy tűnt, mintha a hazaiak elfáradtak volna, ráadásul Mészáros Anita súlyos sérülést szenvedett. A 46. percben vette át a vezetést a Kalocsa és már nem is engedte ki a kezéből. A halasiak nagyot küzdöttek. Kiskunhalasi UKSC -  Kalocsa 31-36 (18-16). 

A férfiak számára a döntőbe jutás volt a tét. Az ellenfél a szomszédvári rangadó keretein belül a Soltvadkert volt. Nos, a két csapat felfokozott hangulatú meccset játszott, amelyet élvezett a publikum. Remek kapusteljesítmények voltak mindkét a halasi Ifkovics Zorán és a vadkerti Csernék Gábor is bravúrokat mutatott be. A találkozót egyébként a vendégek kezdték jobban, a 7. percben 2-1-re vezettek. A folytatásban viszont rendezte sorait az UKSC és 18. percben Virág Tamás gólja már 8-3-as halasi vezetést jelzett. sőt két perccel később már Mezei Dávid hétgólosra hizlalta az előnyt. A szünetben 13-5 állt az eredményjelzőn.

A második félidő szorosabb volt, de a hazaiak győzelme ekkor sem forgott veszélyben. A vadkertiek igyekeztek megnehezíteni a mieink dolgát, de négy gólnál közelebb nem tudtak kerülni a halasiakhoz. Modok Benő edző több játékosának is lehetőséget adott, a kérdés csak a különbség volt. Végül a szünetbeli előny megfeleződött, de a halasiak vasárnap döntőt játszhatnak. Kiskunhalasi UKSC - Soltvadkert 22-18 (13-8). Vasárnap is érdemes lesz kilátogatni a Dékáni-sportcsarnokba, ahol a csapatok mellett a rendezvény hangja, Horti Gábor is várja a drukkereket. A döntő 15 órakor kezdődik, a hazaiak ellenfele a Mizse KC lesz.