Mester Sándor lett a Halasi Box Club elnöke
Sport

Mester Sándor lett a Halasi Box Club elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott a Halasi Box Club a Közösségek Házának nagytermében. Ezen Varsányi Vera elnök és a bizottságok beszámoltak a 2021-es évről. A sportegyesület új vezetőséget választott, az elnök Mester Sándor lett, a főtitkári feladatokat Szabó Lajos látja majd el. Megköszönték Varsányi Vera áldozatos munkáját és jelezték: számítanak rá a jövőben is. 

Különleges a 2022-es esztendő a Halasi Box Club számára - kezdte a szervezet tisztújító közgyűlésének elején mondandóját Szabó Lajos levezető elnök. A HBC ebben az évben ünnepli újjáalakulásának 25., megalakulásának 75. és Csenki Ferenc 100. születésnapját. Ennek jegyében telnek majd a következő hónapok. Varsányi Vera elnök beszámolójában elmondta a 2021-es év legfontosabb történéseit. Elmondta, neki mindig is szívügye volt a Halasi Box Club, ennek szellemében munkálkodott. 2017-ben választották meg a klub élére és a közelmúltban járt le a 4 éves mandátuma. A közgyűlésen az is eldőlt, hogy új vezetőséggel vág neki a következő ciklusnak az egyesület. Varsányi Vera áldozatos munkáját virágcsokorral köszönte meg az egyesület jelezve, hogy a szeptemberi Testvérvárosok Kupáján nagyobb nyilvánosság előtt teszik ezt meg.

A közgyűlés megválasztotta elnöknek Mester Sándort, aki korábban a klub főtitkáraként ténykedett. A főtitkári feladatokat viszont a korábbi elnök, Szabó Lajos látja majd el. A vezetőségben Lehóczki László, Kiss Sándor, Pozsonyi László, Kozma László és Ősz Zoltán kapott helyet. - Jó ötven, ötvenegy éve köteleztük el magunkat a halasi ökölvívás mellett. Baráti és érzelmi nyomásra igent mondtam a felkérésre. Verának hálásak vagyunk a helytállásért, remélem, velünk marad a jövőben is - fogalmazott Mester Sándor. Az új vezetés kiemelt célja lesz a versenyeztetés és az utánpótlásnevelés fellendítése, ennek részeként még aktívabb kapcsolatra törekednek majd az iskolákkal. A klub természetesen idén is megrendezi majd szeptemberében a Testvérvárosok Kupáját, amely az egyik legrégebbi ilyen verseny az országban.

Mester Sándorék számítanak azokra az egykori országos elismertségre is szert tevő versenyzőkre, akik segítenék a klubot. Élénkebb egyesületi életet szeretnének és szélesebbre tárják az egyesület kapuit mindenki előtt. Az is kiderült, hogy Mester csapatban gondolkodik. Több team állna fel, amely segíteni és kiegészíti a HBC vezetésének munkáját. Molnár Solti Melinda titkári feladatkért lesz felelős, Kozma Bea az utánpótlást és a versenyeztetést segítené, Varsányi Verára pedig a kapcsolatépítésben számítanak. Mókus László tartaná össze a volt halasi bokszolók baráti körét.