Mészöly Kálmánra emlékezünk
Sport

Mészöly Kálmánra emlékezünk

 Mindent Bundzsák Dezsőnek köszönhetek. Ezt mondta hat évvel ezelőtt Kiskunhalason, a sportközpont avató ünnepségén Mészöly Kálmán. A kiskunhalasi születésű labdarúgó és a Szőke Szikla barátok voltak, november 21-étől pedig újra együtt játszhatnak az égi pályákon. Hétfőn, 81 esztendős korában elhunyt Mészöly Kálmán.

Nyolcvanegy éves korában, november 21-én elhunyt Mészöly Kálmán válogatott labdarúgó, edző, aki játékosként 61-szer ölthette magára a címeres mezt, szövetségi kapitányként pedig 1982-ben kivezette a válogatottat a világbajnokságra. A Szőke Szikla, mindenki így emlegette őt. Kíméletlen őszinteséggel és nyíltsággal mondta el a véleményét, ha megkérdezték. Labdarúgóként, a Vasas és a válogatott színeiben is mindent megtett a pályán. Nem véletlen volt a Szikla becenév.

Mi, kiskunhalasiak is jó szívvel emlékezhetünk rá. Egyrészt azért, mert 1965-ben a MEDOSZ csaptatától érkezett a Vasasba Jáger György, aki Mészöllyel együtt nyert magyar bajnoki címet. 2016-ban döntött úgy a képviselő-testület, hogy Bundzsák Dezsőről, az egykori kiváló, kiskunhalasi születésű labdarúgóról nevezik el a városi sportközpontot. Az avatóünnepségen Mészöly Kálmán mondott köszöntót. Akkor hangzott el ez a mondat: mindent Bundzsák Dezsőnek köszönhet. Hétfőtől megint együtt játszhatnak, de most már az égi pályákon. Mészöly Kálmán, Szőke Szikla, nyugodjon békében!

Archív fotó: Anda Péter