Mezeifutó verseny volt a Sóstónál (galéria)
Sport

Mezeifutó verseny volt a Sóstónál (galéria)

Szépszámú nevező gyűlt össze szombaton délelőtt a Sóstónál, ahol a Kiskunhalasi Atlétikai Club, a Krausz és Társa Bt. támogatásával, a Magyar Atlétikai Szövetség Sport XXI Alapprogramjának keretében mezeifutó versenyt rendezett. A házigazdákon kívül balotaszállási, kiskunfélegyházi, kecskeméti, szegedi és hódmezővásárhelyi gyermekek álltak rajthoz. A versenyen szép halasi sikerek születtek.

Metszően hideg, ködös idő fogadta a mezeifutó verseny résztvevőit szombaton délelőtt a Sóstó partján. Ez csak egy kicsit zavarta a fiatal sportolókat, akik több korosztályban mérették meg magukat. A Kiskunhalasi Atlétikai Club szervezésében, a Magyar Atlétikai Szövetség Sport XXI Alapprogramjának segítségével, a Krausz és Társa Bt anyagi támogatásával jött létre a versengés. Tóth István humoros szpíkerkedése mellett 8-16 évesek szerepeltek a különböző távokon. A halasiak mellett balotaszállási, kiskunfélegyházi, kecskeméti, szegedi és hódmezővásárhelyi sportolók futottak.

Kaszap Imre egyesületi elnök és lelkes szervezőcsapata ügyesen levezényelte a versenyt. Ráadásul még szép hazai eredmények születtek. Az U10-es kategóriában a kunfehértói Patocskai Tamás volt a leggyorsabb. Az U12-es korosztályban Ale Patrik (KAC) a második helyet szerezte meg, U14-ben Kaszap Bence utasította maga mögé a mezőnyt, a lányoknál pedig Nagy Csenge volt a bajnok. Az U16-osok között Varga Médea volt aranyérmes. A legkisebbeknél, az U8-as korosztályban valamennyi célbaérkező aranyérmet kapott. A balotaszállási lányok csapatban egy második helyet szereztek. A verseny zárásaként a nevező kilenc felnőttre 4 kilométer várt. Elsőként Patocsai Tamás ért be a célba.