Micsoda izgalmak: hetessel nyertek a lányok (galéria)
Sport

Micsoda izgalmak: hetessel nyertek a lányok (galéria)

Fontos két pontot szerzett a Kiskunhalasi UKSC női csapata a megyei kézilabda-bajnokságban. Vasárnap délelőtti sportmatiné keretében hazai pályán fogadták a Soltvadkert csapatát a halasiak. A mérkőzés több szempontból is emlékezetes volt, rendkívül gyatra játékvezetés mellett, izgalmas végjátékban, Baksa Nikolett hetesével nyert az UKSC.

Sokat fogunk még a Kiskunhalasi UKSC - Soltvadkert megyei női kézilabda rangadóról beszélni. Egyrészt a pályán lévő játékosok minden dicséretet megérdemelnek, mert ők mindent tőlük telhetőt megtettek, hogy miattuk legyen emlékezetes a találkozó. Nem rajtuk múlt. De ne szaladjunk ennyire előre...Ha csak a szigorú kronológiát jegyezzük fel, érzelmek nélkül, akkor azt kell írnom, hogy a találkozó első gólja a 37. másodpercben esett Agócs Erika révén. A vadkertiek szívósan küzdöttek, nem engedték ellépni a halasiakat. A koreográfia gyorsan beállt, egy gól itt, egy gól ott. A 21. percben volt először kettő a hazai előnyt, 7-5 után viszont Petrezselyem Zsófi és Korsós Alexandra gólja ismét döntetlent eredményezett. Még maradt egy gólváltás, a szünetben 8-8 volt az eredményjelzőn.

A szünet után, a 33. percben aztán a Soltvadkert átvette a vezetést, majd Lőrincz Réka duplájával már kettővel volt jobb a vendégcsapat. A következő percekben nem is engedte ki a kezéből a vezetést Opauszki Péter csapata. A halasiak az 51. percben vették vissza a játék és az eredményt irányítását László Krisztina góljával. Az utolsó tíz perc kapcsán vissza kell térnem a tudósítás elejére. Nem lehet elmenni szó nélkül a játékvezetés mellett. A játékosként kétszeres nemzetközi kupagyőztes Katkó Andreát én még sohasem láttam ilyen feszültnek és idegesnek. Ugyanez igaz vadkerti kollégájára is. A pályán és a kispadokon kívül a két bírónak volt legkevésbé köze a találkozóhoz. Ez pedig igen enyhe ítélkezés a sípmesterek ténykedése kapcsán. Lépéshiba, hetes, belemenés, sarokdobás vagy kidobás - mind mind a kézilabda alapjaihoz tartoznak, de ezeket kevés kivételtől eltekintve tévesen ítélték meg. Úgy tűnt, mintha döntetlenre szerették volna kihozni a sporik a meccset. Ha így volt, majdnem sikerült. 

Visszakanyarodva a meccs krónikájához, a lefújás előtt 21 másodperccel Baksa Nikolett, majd a vége előtt 7 (!) másodperccel Korsós Alexandra lőtt gólt. Ekkor 19-19 volt az állás. A halasiak rohantak a középkedzés után, Gál-Tasnádi Eliza földre küldte Sendula Zoét. Némi hezitálás és bekiabálás után azonnali piros lap és büntető következett. Volt, aki befogta a szemét, szerencsére Baksa Nikolett pontos volt, így két ponttal gazdagodott a hazai csapat. Kiskunhalasi UKSC - STE-Bs Plastic 20-19. A halasi csapatból Veres Emília volt a legeredményesebb hat góllal, míg a vadkertieknél a kilenc gólig jutó Korsós Alexandra.