Micsoda nap a Rákóczi Kupán: a Tekó, a Bibó és a Szilády is ott van a legjobb négy között (galéria)
Sport

Micsoda nap a Rákóczi Kupán: a Tekó, a Bibó és a Szilády is ott van a legjobb négy között (galéria)

Aki csak az utolsó két mérkőzésen volt ott a 49. Rákóczi Kupa szombatján, az is óriási izgalmakat, drámákat élhetett át. A házigazda Tekó és a Szilády-gimnázium is büntetőpárbaj során biztosította be helyét a legjobb négy között hatgólos mérkőzéseket követően. A Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium pedig címvédőhöz méltó módon, három győzelemmel és egy döntetlennel abszolválta a csoportkört. Egy halasi döntőse biztosan lesz az idei sorozatnak, de előtte még nem akármilyen meccsek várnak a drukkerekre.

Tizenkettő csoportmeccset láthattak azok a drukkerek, akik kilátogattak a 49. Rákóczi Kupa második napjára a Dékáni-sportcsarnokban. Ezek között több rangadót is végigszurkolhattak a nyitónapon is csillagos ötösre vizsgázó drukkerek. A halasi iskolák közül a címvédő és a vándorkupa végleges elnyerésére is esélyes Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium útja volt a legsimább a legjobb négy közé. A születésnapos Molnár Csaba irányította csapat a Sárospatak elleni döntetlen után gálázott a Magyarkanizsa ellen, így nyugodtan várhatja a vasárnapi elődöntőt.

A házigazda Tekó útja viszont buktatókkal volt nehezítve. A Dékáni-technikum elleni meccsen csal néhány pillanatra volt kérdéses a három pont sorsa, végül magabiztos sikert arattak Tóth Péterék. Dózsa Zsolt és Hugyecz János csapata a veretlen és gólt sem kapó Kiskunfélegyházával meccselt ebédidőben. Egy végletekig kiélezett találkozón a félegyháziak szereztek vezetést, ám Dömötör Andor fél perc alatt két pazar lövéssel  megfordította az eredményt. Az egyébként kiválóan focizó Kiskunfélegyháza egyenlíteni tudott, de Rácz Tamás szemfülessége győzelmet ért a hazaiaknak. Jöhetett a pótselejtező az Orosháza ellen. Vérbeli kupacsata volt, ahol a vége előtt három perccel még 3-1-es tekós vezetést mutatott az eredményjelző. Két hiba és máris egyenlő volt az állás, következhettek a büntetők. Gilányi Áron, a tekós Iron védeni tudott, Tóth Péter viszont belőtte, így kezdődhetett az ünneplés. A II. Rákóczi vasárnap reggel ismét a Kiskunfélegyházával meccsel, egy győzelem döntőt érhet a házigazdának.

A Szilády Áron Református Gimnázium is bekerült a legjobb négy közé. Zákány Sándor tanítványai kikaptak az Orosházától, viszont a Magyarkanizsa ellen örömfocit mutattak be. A 49. Rákóczi Kupa eddigi legtöbb gólt hozó meccsén eldőlt, hogy jöhet a Kecskemét elleni pótselejtező. A rendes játékidőben nem született döntés, a büntetőpárbajban a tekós-bibós-sziládys szurkolótábor győzelembe hajszolta a Szilády Iront. Vasárnap következhet a szuperrangadó, a Szilády és a Bibó között. Még mondja valaki, hogy nem az élet rendezi a legjobb drámákat...

Évek óta hagyomány, hogy gálameccset rendeznek a kupa keretein belül. Idén is a Tekó All Star játszott a Pala Baráti Társasággal, amelyben Egressy Gábor, Tököli Attila és Horváth Péter révén NB-s játékosok is helyet kaptak. A közönségszórakoztató találkozót a Tekó nyerte magabiztosan. Az eredmény másodlagos volt, a publikum élvezte a találkozó minden pillanatát. A 2. nap eredményei: Sepsiszentgyörgy - Kiskunfélegyháza 0-6, Orosháza - Magyarkanizsa 2-2, Dékáni - Tekó 1-4, Sárospatak - Bibó 1-1, Kecskemét - Sepsiszentgyörgy 3-2, Szilády - Orosháza 2-3, Kiskunfélegyháza - Tekó 2-3, Magyarkanizsa - Bibó 2-8, Sepsiszentgyörgy - Dékáni 1-5, Orosháza - Sárospatak 8-4, Magyarkanizsa - Szilády 1-11. A pótselejtezőkben: Szilády - Kecskemét 3-3 (büntetőkkel a Szilády jutott tovább), Tekó - Orosháza 3-3 (büntetőkkel a Tekó jutott tovább). A vasárnapi párosítások. 8,30 óra: Tekó - Kiskunfélegyháza, 9,05 óra: Szilády - Bibó. A bronzmeccset 10,15 órakor, a döntőt 10,501 órakor rendezik.