Micsoda strandkézilabda!
Sport

Micsoda strandkézilabda!

A Kiskunhalasi UKSC és a Bács-Kiskun Vármegyei Kézilabda Szövetség mert nagyot álmodni a közös szervezésű, három fordulón át tartó Absolute Live Strandkézilabda Bajnoksággal, amely egy döntővel zárult. Több mint hatvan női és férfi csapat, közel 600 játékosa szerzett feledhetetlen pillanatokat, örömet a sportág szerelmeseinek. 

Kiskunmajsa volt a végállomása a Kiskunhalasi UKSC és a Bács-Kiskun Vármegyei Kézilabda Szövetség szervezte Absolute Live Strandkézilabda Bajnokságnak. Július közepétől 3 helyszínen, Soltvadkerten, Kunfehértón, Berekfürőn zajlottak  2-3 napos pontgyűjtő fordulókat. A fordulókon összesen 61 csapat mérte össze tudását az egész ország területéről (Soprontól Siklósig Budapesttől Szegedig, Miskolctól Szolnokig, Veresegyházától Nyíregyházáig), amelyekben több mint 600 játékos szerepelt.

- Idén első alkalommal kerültek a különálló tornák egy bajnokságba, aminek a döntőjét augusztus első hétvégéjén szerveztük meg Kiskunmajsán, a Jonathermál fürdőben. Méltó lezárása volt ez a sorozatnak, Juhász Sándor, a fürdő vezetője parádés helyszínt alakított ki a legjobb 8 női és legjobb 8 férfi csapatnak, hogy összemérhessák tudásukat. Női és férfi vonalon is volt halasi érdekeltség a döntőben. A Kupidák kiskunhalasi csapata, kiegészülve soltvadkerti játékostársakkal, megnyerte a bajnokság döntőjét. Férfi vonalon a Zsebkés TC-be, illetve a Turmix csapatában is volt  halasi kézilabdás. A Totálkár csapata, főként halasi játékosokkal, illetve ők is vadkertiekkel kiegészülve a hatoddik helyen zárt - tudtuk meg Demeter Ádám szervezőtől.

A nők versengségében 1. Kupidák, 2. Pink Gin, 3. SZBI, 4. Másnaposok, 5.Napsugarak, 6. Maják, 7. Hot Shots, 8. Blue Gin volt a sorrend. A férfiaknál: 1. Homokfutók 2. Turmix 3. Zaklajda Team 4. Talajok 5. Szeszpanyol 6. Totálkár 7. Fatal Error 8. Zsebkés KC. A döntő legjobb kapusaTóth Viktória, Gál János, a  legjobb játékos pedig Gubrán Alexandra, Gazsó Balázs volt.