Minigolf verseny volt a Vancsura Autósiskola Kupáért (galéria)
Sport

Minigolf verseny volt a Vancsura Autósiskola Kupáért (galéria)

Különleges rendezvényre volt hivatalos szerkesztőségünk a hétvégén: első alkalommal rendezték meg a Vancsura Autósiskola Kupát, mégpedig minigolfban. Tizenhat pálya várta a versenyzőket, akik bizony egyre jobban belemelegedtek a játékba. A gépjárművezető-oktatóként ismert halasiak ezúttal másik oldalukról mutatkoztak be.

- Nem tudok hibázni, csak néha - mondta Zsivánovics István, vagy ahogy sokan ismerik Zsivi egy sikeres ütés után az első alkalommal megrendezett Vancsura Autósiskola Kupa minigolf versenyen. Ifjabb Nagy István volt a házigazda, aki 25 évvel ezelőtt látta először ezt a sportágat és akkor eldöntötte, egyszer megvalósítja álmát, egy saját létesítményt. Az első megméretésre pedig gépjárművezető-oktató kollégáit és családtagjaikat invitálta meg. Maga sem hitte, hogy mennyire népszerű lesz a minigolf. 

Több generáció és autósiskola vállalta a megméretést és a hölgyek számára is lehetőség volt a bizonyításra. Tizenhat pálya, helyenként ördögien nehéz feladatokkal várták a sportág újoncait, akik közül bizony többen megmutatták, van érzékük a minigolfhoz. Az egyébként szigorú oktatók el tudtak lazulni és ahogy a forgalomban, ebben a sportban is szükség volt a maximális odafigyelésre, koncentrálásra. A verseny végén természetesen volt eredményhirdetés is. 

A gyermekek között Nagy Máté győzött, Komlós Szonja és Komlós Emma előtt. A nők versenyében Vancsuráné Csányi Gabriella volt a legjobb, megelőzve Kocsi Sándornét és Horváth Ágnest. A férfiaknál Komlós Zsolt, Huszta Máté és Vancsura János volt a sorrend. A versenynek nagy sikere volt, egészen biztos, hogy lesz folytatása.