Nagy közönségsikert aratott a ride and drive (galéria)
Sport

Nagy közönségsikert aratott a ride and drive (galéria)

Kilenc versenyszámban 169 start történt a nap folyamán a Kiskunhalason megrendezett Grass Masters díjugrató sorozat első, pénteki napján a Hirling József Lovasparkban. A versenyek egy része a füves arénában és néhány kör a filces pályán folyt. Utóbbin rendezték meg nagy közöség siker mellett a ride & drive számot, az-az a lovagolj és vezess kört, amit Vass Fanni (Galga) és társa Majláth Csaba nyertek. A versenyek szombaton és vasárnap is folytatódnak.

Háromnapos, pünkösdi ünnepi lovasprogram folyik a Hirling József Lovasparkban. Kiskunhalas ad helyet egy újszerű díjugrató versenysorozatnak, az úgynevezett Grass Masters fordulóknak. Az első forduló első napján a füves pályán öt versenyszámot láthatott a közönség.

Bölecz Virág Ráhel és Chicago Dream

A 110 cm-es gyermek kétfázisos, megszakítás nélküli kört Levente Léna (Carlo Lovassport Egyesület)  Concas Z nevű lovával (0 hp, 23,40 mp) hozta az első helyen. A 110 cm-es magasságú akadályokon tartott ifjúsági, kétfázisos, megszakítás nélküli számban Őzse Hanna Lívia (Debreceni LHSE) Caressilla Rouge nyergében győzött (0 hp, 23,62 mp).

Levente Léna és Concas

A füves pályán rendezett a 115 cm-es, úgynevezett Kis körben (étfázisos, megszakítás nélkül) Vass Fanni (Hevesi SE) Galga nevű lovával győzött (0 hp, 19,52 mp). Szintén a füves arénában látta a közönség a 130 cm-es Közép kőrt. A kétfázisos, megszakítás nélkül számot Zajzon András (Riverside LSE) OB De Bognárral hozta az első helyen (0 hp, 40,04 mp).

Őzse Hanna Lívia és Caresilla Rouge

A nap legnehezebb körét, a 135 cm-es akadályokkal tűzdelt Nagy kör kétfázisos megszakítás nélküli versenyszámot Burucs Borbála (Viktor-i Sportegyesület) Miami De Garder nyergében hibátlan lovaglással, a leggyorsabb idővel nyerte meg (0 hp, 39,92 mp).

Burucs Borbála és Miami de Gerder

A négyévszakos, filces pályán a 100 cm-es kezdő lovas kategóriában (lovasok stílusversenye) Őzse Hanna Lívia (Debreceni LHSE) Caressilla Rouge nevű lovával  nyert (0 hp, ponszámt: 8,00). Hazai siker született a100 cm-es magasságú nyitott körben. Az ideális időre folyó versenyszámot a Kiskunhalasi  LTSE lovasa Bölecz Virág Ráhel, Chicago Dream-mel nyerte meg (0 hp, 71,68 mp, eltérés: 0,32 mp).

Vass Fanni és Galga a díjátvételkor

A pénteki nap legvártabb eseménye a ride and drive, az-az a lovagolj és vezess szám volt. A feladat tulajdonképpen  egy váltóverseny teljesítése volt. Először lóval, majd ló nélkül, végül egy Jeep Compass Plug in Hybrid autóval kellett teljesíteni a kijelölt pályát. A lovas szakaszon 100 cm-es magasságú akadályokat helyeztek el Karádi László pályaépítő és csapata. Ugyancsak egy méteres gáton kellett a lóról leszállva átjutni a lovasnak, ami után a váltótárs egy baseball sapkát húzva fejére futott az autóhoz, amit egy kijelölt pályán bóják között kellett a célig vezetni. 

Zajzon András és OB De Bognár Juhász Tibor versenybírótól veszi át a díjat

Az autós szakaszon a bóják tetején teniszlabdákat helyeztek el, amelyeknek a helyükön kellett maradniuk a hibátlan pályateljesítéshez. A győzelmet a legjobb időt elérő páros szerezhette meg. A verőhibákért 4 másodperc hozzáírás történt az eredményhez. A zsűri engedélyezte az egyéni indulást is, amely esetben önmaga váltótársa volt a feladatok között a lovas.

Fazekas Istvánt felesége, Dóra váltja

A versenyszám követelményeit Dénes Judit és Szladek Péter ismertették, Péter pedig kommentálta is a látottakat. A közönség nagy-nagy biztatása mellett a számot Vass Fanni (Hevesi SE, Galga) és  Majláth Csaba nyerték meg (102,28 mp, 4 hp). A számban a 2. helyen Makra Vivien (Potocska LSE, Lord Carthago) és Potocska Attila végeztek (103,77 mp, 0 hp). A bronzérmes helyet Hermann Anna (Kalafarm SE, Carla Quintana) Horváth Béla Bence szerezték meg (103,87 mp, 0 hp).

A verseny szabályait Szladek Péter és Dénes Judit ismertették

Az eredményhirdetés is hasonlóan a versenyszámhoz show-szerűen történt. A díjátadók pezsgővel jutalmazták az első három helyezett párost. Az autósportban szokásos dobogós pezsgő locsolás a Hirling József Lovasparkban sem maradt el. A közönség nagy ovációja közben locsolták egymásra a pezsgőt a lovasok. A versenyek szombaton és vasárnap is folytatódnak. A Hirling lovasparkban a számok már kora reggel elkezdődnek. A rendezvényre ingyenes a belépés.

Részlet a dobogós pezsgőfürdőből

A teljes eredménylistákhoz katt ide!

Nem logozott képek: Katusné Gudmon Kata