Nagy versenyek, szép halasi helytállás a XVII. RexTerra Kupán (galéria)
Sport

Nagy versenyek, szép halasi helytállás a XVII. RexTerra Kupán (galéria)

Vasárnap rendezték meg a XVII. RexTerra Kupa Táncversenyt Halason, a Dékáni Sportcsarnokban. Rekordszámú nevezés érkezett a versenyre, amelyen klubközi, felnőtt latin, senior latin és junior tíztánc ranglistaversenyeket tartottak. A halasiak szép döntős és dobogós helyezéseket értek el. A délutáni megnyitón Kiskunhalas város nevében Fülöp Róbert polgármester köszöntötte a párosokat és a telt házat hozó közönséget. A versenyek késő estig tartottak.

Komoly, majd két évtizedes hagyománya van RexTerra Kupa Táncversenyeknek, amelyeken az évek során változatos kategóriákban mérték össze tudásukat a versenytáncosok az elmúlt közel 20 évben. November 12-én délelőtt 10 órától a klubközi versenyekre került sor. A délutáni és az esti órákban a felnőtt latin, a senior latin és a junior tíztánc ranglistaversenyeket rendezték meg a Dékáni Sportcsarnokban.

Bevonulnak a táncosok a megnyitóra

Késő délután 17 órakor került sor a hivatalos megnyitóra. A XVII. RexTerra Kupa Táncversenyre 245 páros nevezett, ami rekord nevezést jelent a verseny történetében. Közülük, a délutáni versenyek résztvevőinek sokasága vonult be a táncparkettre az ünnepélyes megnyitóra. Nagyszerű látványt nyújtottak a dinamikus zenére bevonuló, gyönyörű táncszettekbe öltözött párosok a zsúfolásig megtelt lelátók közönségének, akik ütemes tapssal fogadták a versenytáncosokat.

A Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke, Zsámboki Marcell István köszöntője közben

A megnyitó megemlékezéssel kezdődött, amely során Varga Gergely moderátor egy perces néma csendet kért a jelenlévőktől, hogy tisztelegjenek a nem rég elhunyt Balikó Károly, a Magyar TáncSport Szakszövetség alapító tagjának, korábbi elnökének emléke előtt. A csarnokban lévők egyúttal tisztelettel emlékeztek, a fiatalon az élők sorából távozó Farantai Bence versenytáncosra. A megemlékezést követően a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke, Zsámboki Marcell István mondott köszöntő beszédet. Az elnök méltatta és elismerően nyilatkozott a RexTerra kupákról és követendő példaként emelte ki a rendező Stúdió 2000 TSE szerevezői és a magyar versenytáncsportban meghatározó szakmai munkáját.

Hegedűs Dávid és László Kata, a Stúdió 2000 TSE párosa verseny közben

A versenyzőket köszöntötte Fülöp Róbert Kiskunhalas Város polgármestere is, aki hivatalosan megnyitotta a XVII. RexTerra Kupa Táncversenyt. A városvezető örömmel fogadta, hogy ilyen nagy szakmai tisztelet övezi a rendező halasi klubot, a Juhász Ágnes és Tóth Szilárd vezette Stúdió 2000 TSE-t. Elmondta, hogy a város igyekszik ezt azzal méltányolni, hogy kedvező feltételeket teremtsen az egyesület szakmai munkájához. Ennek ékes példája a nemrég átadott Tánchagyományok Háza, ahol kulturált körülmények között végezhetik felkésszülésüket a stúdiós párosok. Büszkén nyilatkozott a városvezető a RexTerra kupák magas színvonaláról és jó versenyzést kívánva nyitotta meg a rendezvényt.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere nyitotta meg a kupát

A versenyek késő estig tartottak. Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője elmondta, hogy hatalmas szervező munkát végzett a klub és segítői, támogatói, hogy létrejöhessen a XVII. RexTerra Kupa Táncverseny. Ezt a jó szerepléssel igyekeznek meghálálni - tette hozzá a klubvezető. A stúdiós párosok, szinte minden kategóriában parkettre léptek és kiváló döntős és dobogós helyezéseket értek el. Kiemelte Miha Zerjav /Spirit/ és Karcagi Laura /Stúdió 2000 TSE/ szereplését a klubevezető. A sérüléssel küszködő páros a felnőtt latin ranglista fináléban a második helyezést szerezte meg. A részletes eredményekről a Magyar TáncSport Szakszövetség honlapjáról tájékozódhatnak olvasóink, amelyet ide kattintva érnek el!

Sminkelés közben érzelemnyilvánítás a versenyről

Kép-szöveg: Kovács Iván