Nagylétszámú verseny, hazai sikerekkel a lovasparkban
Sport

Nagylétszámú verseny, hazai sikerekkel a lovasparkban

Színvonalas rendezvényt szervezett a Szabadidő Lovasok Sportegyesület szabadidős verseny helyszíneként Kiskunhalas szombaton. A Hirling József Lovasparkban 12  számban 143 startot láthatott a közönség. Az eseményre sok környéki és távolabbról érkezett egyesület tagjai neveztek, de a helyi kötődésű lovasok is nyeregbe szálltak az érmekért, kupákért. A lovaspark szervező csapata már a két hét múlva Halason rendezendő Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság fordulóira készülnek, ahol nagy verseny várható a különböző kategóriákban a komoly díjazásért. (címképen az ügyeségi számban helyezettek ló nélkül teljesítették a tiszteletkört)

A Hirling Lovasparkban tovább tart a nagy üzem. Két hete az ország legnépesebb versenyének, a championátus I. fordulójának adott otthont a halasi lovasbázis. Most szombaton szabadidős lovasok vették birtokba a Hirling Lovaspark négyévszakos pályáját. Két hét múlva pedig a legjobb hazai lovasok döntik el a magyar bajnoki címek sorsát a füves arénában Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság döntőiben, de nézzük mit történt a szabadidős lovasoknál.

Rózsahegyi Róbert, a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnöke és versenyigazgató

Már megszokott, hogy Kiskunhalason népes szabadidős lovascsapat jön össze az ide szervezett versenyeken. A lovasok nagy családjában külön kaszt a szabadidős szakág. Jellemző, hogy az egész család kíséri a sportoló fiatalt és együtt szorítanak a jó szereplésért. 

Kószó Szófia (Kiskunhalasi Lovasbandérium SE) és Csöpi ugrás közben

Ebben a szakágban azonban nem feltétlen az első hely a siker. A részvétel sokkal előrébb való és a lovak, a lovas feelinggel való azonosulás a közös nevező. A közel 120 éves múltra visszatekintő Hirling Lovaspark pedig génjeiben hordozza ezt az érzést. A szombati megméretésen párás, meleg idő fogadta a résztvevőket, de ez csöppet sem zavarta őket. Szép pályák születtek, sok örömtől büszke arcot lehetett látni a különböző kategóriákban.

Nagy Emese lovasoktató a pálya széléről segítette a bandérium versenyzőit

Nagy Emese, a Hirling József Lovaspark lovasoktatója több versenyzőt is felkészített az augusztus 17-i szabadidős versenyre. A hosszú idő óta tartó felkészülés ellenére semmi drukk nem volt tapasztalható  sem az edzőn, sem a versenyzőkön. Azt szeretném, ha jól éreznék magukat a pályán, élvezzék a versenyzési lehetőséget és próbálják megvalósítani a tanultakat, ha örömmel jönnek le a pályáról már nyertünk. A lányok arcát elnézve szerintem nyertünk – mondta a lovasoktató.

Szentgyörgyi Sára, a Hajnal és Baráti Kör LSE győztes lovasa

Rózsahegyi Róbert, a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnöke és versenyigazgató elégedettségének adott hangot. Szép létszámú versenyt rendezett ismét a szakágban lovasparkunk. Szeretnek hozzánk jönni a lovasok és ezt jó megélni. Gratulálunk minden helyeztt lovasnak és persze saját egyesületünk sikereire is nagyon büszkék vagyunk. Gratulálok az eredményekhez! Tekintetünket már a két hét múlva sorra kerülő Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságra vetjük. Nagyon komoly díjazású magas színvonalú versenyre számítok és sok-sok nézőre – zárta nyilatkozatát Rózsahegyi Róbert.

Fülöp Eliza (Kiskunhalasi Lovasbandérium SE) a melegítőpályán lovával

A Halasi 1-3 helyezettek:

Ügyességi haladó 12 év és az alatt:
3. Kovács Luca Mária, FERNANDO FERKÓ, Kiskunhalasi Lovasbandérium SE 

Ügyességi nehéz 12 év és az alatt:
1. Kószó Szófia, CSÖPI, Kiskunhalasi Lovasbandérium SE 

Díjugratás 60-70 cm, ideális időre:
2. Mezei Lívia, VM WATSON, Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE

Díjugratás 70-80 cm, két fázisos, megszakítás nélkül:
3. Gyenizse Rita, BICARLO T, Kiskunhalasi Lovasbandérium SE

Díjugratás 80-90 cm, egyszeri összevetés (rajtengedély-vizsga nélküli kategória):
2. Váradi Luca, KACÉR, Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE
3. Sörös Luca, ESZTELLA, Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE

A verseny eredménylistája ide kattintva található.

Kép-szöveg: Kovács Iván