Nyugodj békében, Laci bácsi!
Sport

Nyugodj békében, Laci bácsi!

Bő egy hónappal ezelőtt még ünnepeltük őket abból az apropóból, hogy a Kiskunhalasi MEDOSZ 50 évvel korábban megnyerte az NB III-as bajnokságot. Ennek a csapatnak volt egy legendás csapatkapitánya, Csányi László, mindannyiunk Laci bácsija. Az egykori kiváló labdarúgó és csupaszív sportoló 82 éves korában hunyt el.

Milyen büszke voltál Laci bácsi a fiúkra, a csapatra. Egy olyan közösségre, amelyben csak halasiak játszottak, Kiskunhalasért, a fociért. Ötven évvel ezelőtt megnyertétek az NB III-as bajnokságot, pedig akkoriban sokkal jobb volt a labdarúgás, mint mostanság. Még ezrek jártak a meccseitekre és olyan büszkeségel viseltétek a Medosz mezét. Imádtak, szerettek titeket. Nem véletlenül, még így fél évszázad elteltével is olyan jó volt hallgatni a sztorikat, nézni a fotókat.

Úgy éreztem, mintha ott lettem volna,  úgyolyan átéléssel tudtál felidézni egy-egy meccset, rangadót. Emlékszem, jó pár alkalommal bejöttél hozzánk a szerkesztőségbe, ha éppen valamit szerettél volna elmondani. Odafigyeltél mindenre, a város ügyeire is, nemcsak a focira, a sportra. Furcsa a múlt idő veled kapcsolatban. Örülök, hogy ismerhettelek. Lévai Márton, Szalontai Sunci, Tóth László, Tóth István, Csermák János után Csányi László is az égi csapatban játszik tovább. Laci bácsi, nyugodj békében!