OB aranyos lovastornászok
Sport

OB aranyos lovastornászok

Kaposváron rendezték a Lovastorna Országos Bajnokságot a hétvégén. A Pannon Lovas Akadémia fedeles lovardájában a Kiskunhalasi Lovasbandérium Lovastorna Szakosztálya is nevezett és kiválóan szerepelt. Két arany, két ezüst és egy bronzérmes helyezést értek el a halasi lovastornászok – közölte Rózsahegyi Róbert, az egyesület elnöke.


Közel kéthete számolt be hírportálunk, hogy a Kiskunhalasi Lovasbandérium Lovastorna Szakosztálya nemzetközi szintű szakemberek segítségével készül a Lovastorna Országos Bajnokságra a Hirling József Lovasparkban. Bár konkrét helyezési célkitűzések nem hangzottak el a halasi csapat részéről akkor, de azt jelezték, hogy jó eredményekre számítanak.

Gillich Bori és Nagy Olívia (balról-jobbra)

Szombaton, a Pannon Lovas Akadémia fedeles lovardájában lezajlott első versenynapon, azok a várt jó eredmények konkretizálódtak. A bandérium tornászai több kategóriában indultak a dobogó minden fokára felléphettek sportolóik. A halasi lovastornászok felkészítői  Ács Alexandra és Benke Anita voltak, a biztonságot a Széplak Fanny nevű  ló nyújtotta. Az alábbi eredmények születtek.

Rékasi Dorka és Karaszi Judit (balról-jobbra)

Amatőr műlovas 2 kategória:
1. Gillich Bori
3. Nagy Olívia
6. Török Réka
7. Gyenizse Luca
8. Vancsura Ilona

Amatőr műlovas 1 kategória:
5. Futó Eszter

Rékasi Dorka gyakorlat közben

Amatőr páros kategória:
2. Gillich Bori - Nagy Olivia

Amatőr lovas kategória:
1. Karaszi Judit

Utánpótlás lovas kategória:
2. Rékasi Dorka

Képek: Kiskunhalasi Lovasbandérium