Ők a focink reménysége
Sport

Ők a focink reménysége

Halasi, fehértói, keceli, majsai gyerekek léptek vasárnap délelőtt pályára az OTP-Bank Bozsik Program egyik állomásán. Voltak a kisgyermekkorból éppen hogy csak kinövő srácok és lányok is szép számmal, amíg ők rúgják a focit, lehet reménye a magyar labdarúgásnak.

 
Kívánni sem lehetett volna jobb időt vasárnap délelőtt, a városi sportpályán. A Magyar Labdarúgó Szövetség 2020-ig tartó utánpótlás nevelő- és gondozó projektje, az OTP-Bank Bozsik Program egyik állomása volt ez a két minitorna. Két korosztály lépett pályára, és bizony szép cselekben, gólokban ezúttal sem volt hiány.
bozsikbe1
A legfontosabb feladat az, hogy a srácokkal megszerettessék a focit, egyre több játéklehetőséget biztosítsanak számukra és a legjobbakat kiválasszák, hogy a további fejlődésük is biztosított legyen. Mint Velez Attila progrmafelelőstől megtudtuk: a Kecel, a Kunfehértó, a Kiskunmajsa mellett a Szilády RFC és a Kiskunhalasi FC csapatai játszottak egymással.
bozsikbe2
A játékon volt a hangsúly, erre jó példa az, hogy a majsai kaput egy halasi fiatal védte. merthogy nem volt elegendő játékos. A programban szereplők hétről hétre fociznak különböző helyszíneken, ahol nem is az eredmény a legfontosabb. Inkább a sport, a foci szeretete és az, hogy ezekből a srácokból a jövőben kiváló labdarúgók legyenek.
bozsikbe3
Kép-szöveg: Jáger Levente