Olimpikonok látogatták meg a dékánis diákokat (galéria)
Sport

Olimpikonok látogatták meg a dékánis diákokat (galéria)

Dr. Faragó Tamás és Vaskúti István olimpiai bajnok után újabb kiváló sportolók vendégeskedtek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumában. A Magyar Honvédség Sportszázadának két altisztje, a Tokióban bronzérmet szerző öttusázó, Kovács Sarolta és a párbajtőrben ezüstérmes Siklósi Gergely tartott motivációs előadást a fiataloknak. 

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának kadétjai motivációs előadáson vehhet részt csütörtökön délelőtt. Nem is akárkik látogattak el a diákokhoz. Kovács Sarolta öttusázó, aki a tokiói olimpiai bronzérmese,  valamint Siklósi Gergely párbajtőröző olimpiai ezüstérmes, aki szintén a japán fővárosban szerepelt eredményesen. Mindketten a Magyar Honvédség Sportszázadának tagjai. A két olimpikonnal és a sportszázad parancsnokával, Krizsán Szabolcs századossal Jáger Levente beszélgetett.

Az érdeklődő diákok sok érdekességet hallhattak a kiváló sportolóktól. Mindketten azt hangsúlyozták, hogy a sport sok mindent adott nekik. Rendszerességet, pontosságot, nem beszélve a fittségről. Azt is elmondták, hogy mindig megfogalmaztak maguknak célokat, amiket aztán el akartak érni. Siklósi Gergely Tokióban egészen a döntőig jutott, végül ezüstérmes lett. Ennek kapcsán úgy fogalmazott, újabb motivációt kapott arra, hogy Párizsban már az aranyérem is a nyakába kerüljön. Kovács Sarolta egy súlyos sérülés, műtét és annak szövődményei után versenyzett az olimpián. Úgy, hogy hetekkel korábban még az sem volt biztos, sportolhat-e valaha. Bebizonyította, hogy igen és ennek meg is lett az eredménye. A beszélgetés végén lehetőség volt kérdéseket is feltenni, a diákok pedig kezükbe foghattak egy igazi olimpiai ezüst- és bronzérmet.