Országos bajnok lett a Tekó
Sport

Országos bajnok lett a Tekó

Négy győzelemmel, tíz rúgott és két kapott góllal nyerte meg a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum női labdarúgócsapata a KIDS Kupát. A katolikus középiskolák megméretésén Stibrik Adél lett a torna legjobb játékosa- kaptuk a jó hírt Dávid Géza csapatvezetőtől. 

Két év kihagyás után rendezték meg újra a katolikus iskolák országos bajnokságának számító KIDS Kupát, melynek ezúttal Kecskemét volt a házigazdája. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum csapata, Dávid Géza vezetésével vett részt a rangos megméretésen. Mint megtudtuk: a lányok a két csoportmeccset magabiztosan, hat rúgott góllal hozták, majd az elődöntőben a budapesti ellenfél sem tudta megállítani a Tekót. A döntőben aztán a Kiskunfélegyháza igyekezett megnehezíteni a halasiak dolgát. Ez egy darabig sikerült is, az első gólt az ellenfél szerezte, majd a tekós egyenlítés után megint átvették a vezetést. A lányok viszont óriásit küzdöttek, a félegyháziak háta szinte végig a hálót érintette. Ez előbb egyenlítést, majd nem sokkal a lefújás előtt győztes gólt ért.

A Buknicz Kata, Barta Viktória, Stibrik Adél (akit a torna legjobb játékosának választottak), Lány Bianka, Kenderesi Kíra, Andó Alexandra, Szabó Dominika, Opauszki Kamilla, Nagy Ivett, Hegedűs Kíra alkotta csapat vehette át az aranyérmet. - Ezúttal nem a jó játék, hanem a csapatszellem, a mérhetetlen győzni akarás diadalmaskodott, de a végeredmény ugyanaz: országos bajnok a Tekós lány focicsapat- értékelt Dávid Géza.