Országos díjugrató verseny Pünkösdkor
Sport

Országos díjugrató verseny Pünkösdkor

Nagyszabású háromnapos díjugrató esemény helyszíne lesz Kiskunhalas május 22-e és 24-e között. A Pünkösdi Országos Minősítő és Felkészítő Díjugrató Versenyre a legjobb hazai és helyi lovasok várhatók. A rendezvény szombattól hétfőig tart a  közönség számára is nyitottan. A járványügyi szabályok betartásával látogatható a sportesemény. Figyelem, a lovasparkba a Szabó Ervin utca felőli bejáratnál lehet belépni!

Ismét teli lesz élettel a Hirling József Lovaspark sportlétesítménye. A Pünkösdi Országos Minősítő és Felkészítő versenyen 35 versenyszámot tartanak meg a három nap során. A szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület a hazai lovasok egy jelentős részére számít és több száz startot láthat a három nap során a közönség. A bázis életében az idei verseny lesz az első, amely a nézők számára is nyitottan kerül megrendezésre, a járványügyi korlátozások betartásával. A rendezők védettségi igazolvánnyal engedik be a nézőket.

A Pünkösdi Országos Minősítő és Felkészítő verseny a sportolók széles körét mozgatja meg, mert lehetőséget biztosít felkészítő versenyszámokra, de a kezdő lovasok is startolhatnak. Az ifjúsági versenyzők korcsoportja is versenyzési lehetőséget kap és a ló korosztályok 5-6 éves kategóriái is összemérhetik tudásukat. A rendezvényre ingyenes a belépés, ám ezúttal a szervezők a Kincsem Ház építkezése miatt a Szabó Ervin utca felőli bejáratnál engedik be a nézőket a lovasparkba. A versenyszámok naponta reggel 9 órától kezdődnek és várhatóan késő délutánig tartanak. A rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület szervezői szeretettel várják a lovassport iránt érdeklődő közönséget. Információ: www.lovasbazis.hu honlapon. KI (X)