Országos döntőben bizonyíthatnak a halasi tornászok (galéria)
Sport

Országos döntőben bizonyíthatnak a halasi tornászok (galéria)

Talán még sohasem volt annyi csapat egy tornaversenyen a Fazekas Mihály Általános Iskolában, mint szombaton. Bár a patinás intézmény rutinos szervező, ezúttal viszont a torna diákolimpia B-kategóriás országos elődöntőjén 33 csapat vett részt, amely komoly logisztikát igényelt. Az iskola jelesre vizsgázott, ráadásul több korosztályban lehet majd kiskunhalasi tornász az országos döntőben Budapesten. 

Szekszárdtól Kisvárdáig 33 csapat képviseltette magát Kiskunhalason, a Fazekas Mihály Általános Iskola tornacsarnokában, amely a diákolimpia országos elődöntőjének volt a házigazdája. Tóth István és szervezőcsapata, a szülői közösséggel karöltve oldotta meg tökéletesen a logisztikailag sem egyszerű rendezési feladatokat. A verseny közel nyolc órán át tartott, pontos menetrend szerint, korosztályonként. Az ünnepélyes megnyitón Kárász Péter igazgató köszöntötte az első kör résztvevőit, a II. korcsoport versenyzőit. Megtelt az alkalmi nézőtér is. 

Az országos elődöntőben szép kiskunhalasi sikerek születtek. Az I. korcsoportban a Fazekas Mihály Általános Iskola nyert, egyéniben Macska Olivér, Takács Balázs, Szekeres Vilmos volt a sorrend. A II. korcsoportban is hazai ezüstérem született, Győrfi Milán, Macska Szabolcs, valamint a Központi Református Általános Iskola diákja Szlovencsák Bátor osztozott a dobogó harmadik fokán. A Kunfehértói Általános Iskola diákja, Maráczi Donát a második helyet szerezte meg. A III-IV. korcsoportban a Fazekas csapata győzött, egyéniben Máté Koppány hatodik volt. Az aranyérmet a Szilády Áron Református Gimnázium diákja, Juhász Ádám érdemelte ki.