Országos képzés és vizsga a lovasparkban
Sport

Országos képzés és vizsga a lovasparkban

A Hirling József Lovasparkban szerdán és csütörtökön az ország különböző pontjairól érkezett díjugrató versenybírókat, országos továbbképzésen látták vendégül a központi rendezvényházában. A vizsgáztatással együtt járó oktatáson készítették fel újabb ismeretekkel a szakági versenyek zsűri tagjait. A képzési és számonkérési rendezvényen a halasi versenybírók derekasan helytálltak.

Az elmúlt években rendre országos oktatási és vizsgahelyszíne volt a díjugrató képzésnek Kiskunhalas. Így történt ebben az esztendőben is. A lovasversenyek zártkapuk mellett, a járványügyi szabályok betartásával folyamatosan történnek, ezért a bíróképzés is indokolt.

Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja is felügyelte a vizsgát

A kurzus során a hazai és nemzetközi szabályzatokat tekintették át a díjugrató versenybírók és természetesen feldolgozták a bekövetkezett változásokat. Ebben az évben a járványügyi szabályok beépítése különös hangsúlyt kapott a képzésen. Amikor a Halasmédia ott járt, akkor éppen online módon vizsgáztak a résztvevők. A számonkérés során halasi versenybírókat is láttunk, akik városunkon kívül is egyre keresettebbek a lovasversenyek rendező gárdáiban.

Kunné Fekete Alexandra I. osztályú kiskunhalasi versenybíró vizsga közben

Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi és a vizsgabizottság tagja azt nyilatkozta, hogy két helyszínen, Budapesten a Nemzeti Lovardában és Kiskunhalason tartják évek óta a bírói továbbképzéseket. A járványhelyzet miatt kisebb létszámú csoportokba és félnapos kurzusokra bontva oldják meg a képzést. A vizsgáztatás online, egy internetes platformon történik.

A vizsgázók - ahogy élesben, a verseny közben is - használhatják a szabályzatot

Az elnökségi tag azt is elmondta, hogy a kiskunhalasi versenybírók egyre többen vannak, sok fiatallal és egyre magasabb szintre jutnak. A most vizsgázók között voltak Bölecz Virág Ráhel és Kunné Fekete Alexandra első osztályú bírók is, akik eredményesen teljesítették az erőpróbát. A díjugrató versenybírói képzésről és vizsgáról további részletek a Halas Televízió péntek esti híradójában láthatók.