Palacsintás, vidám évzárót tartott a Szilády RFC (galéria)
Sport

Palacsintás, vidám évzárót tartott a Szilády RFC (galéria)

Ahol több száz palacsinta és érmek, kupák várják a vendégeket, ott nem lehet baj a hangulattal. A Szilády RFC idei évzárója - csakúgy mint a szezon -  rendhagyó volt. Eredetileg pikniket tervezett az elnökség a Bundzsák Dezső Sportközpontban, de az időjárás és a rekortánkör építése keresztülhúzta ezt a számítást. A református konviktusban is volt ok az örömre és az ünneplésre. 

Az elmúlt években a Szilády RFC egy istentisztelettel egybekötött záróünnepséget szervezett az adott szezonban. Idén az volt az elképzelés, hogy lazább formában, az időközben elkészült öltözőépület előtt, egy piknik keretében tartják meg az idényzárót. Ez az időjárás és a Bundzsák-sportközpontban zajló beruházás miatt meghiúsult, a program helyszíne pedig a református konviktus volt. Oda várta a vezetőség a játékosokat, edzőket, szülőket. 

A megjelenteket Fodor Tamás és Vincze Attila sportigazgató köszöntötte. Dobos János jóvoltából több száz palacsinta várta a gyermekeket, akik jóizűen fogyasztották el a finom édességet. Fodor Tamás azt mondta, hogy egy furcsa szezonon vannak túl, amelyben volt egy több hetes szünet is, amikor egyáltalán nem lehetett edzeni a veszélyhelyzet miatt. A visszatérés viszont zökkenőmentes  volt, a bajnokságokban nem hirdettek hivatalos végeredményt, viszont az elnökség érmeket, kupákat osztott a félbeszakadáskor aktuális helyezéseknek megfelelően. 

A megyei U16-os csapat az élen állt, amikor befejeződött a szezon, az U17-es futsalcsapat a második helyen, az U13-as pedig a harmadik volt. Angyal Kende gólkirály volt, míg Sörös Balázs Levente korosztályának a legeredményesebb góllövőnek járó elismerést kapta meg. Emlékérmeket  vehettek át a Dunamenti Ligában szereplő csapatok játékosai is. Korosztályonként egy labdarúgó, aki az adott évben a legtöbbet fejlődött, kupát kapott. Megköszönték az edzők munkáját is. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban és a jövő szerdai Halasi Tükörben.