Pók emléke él
Sport

Pók emléke él

Megható, felemelő, mosolygós, zrikálós, boldog és nosztalgikus pillanatai is voltak a Pók Kupának, amelyet ezúttal a Gulyás József számára oly fontos Jászszentlászlón rendeztek. Már több mint tíz éve annak, hogy tragikus körülmények között elhunyt a kiváló vendéglátós, labdarúgóedző, de emléke még mindig él és nagyon sokáig él majd.

 
Gulyás József olyan egyéniség volt, aki összefogást, lendületet generált és mindenkivel el tudta hitetni, hogy érdemes egy célért küzdeni. Pók szerelme volt a vendéglátás és a labdarúgás, Kiskunhalas, Jászszentlászló. Tíz évvel ezelőtti váratlan és megdöbbentő halála olyan űrt hagyott a sportban, a közéletben, amelyet azóta sem lehetett pótolni. A Pók Kupával neki állítottak emléket, ugyanis ezen a barátai, tisztelői, egykori játékosai lépnek pályára. A hétvégén éppen Jászszentlászlón, ahol a végső nyughelye van.
temeto
 
A résztvevők első útja is a temetőbe vezetett, ott emlékeztek először meg róla. Aztán már a pályán, a focié volt a főszerep. Előkerültek a régi sztorik, történetek, nagy és kis mérkőzések emlékezetes pillanatai, voltak szép cselek, pazar gólok, amelyek láttán még ő is elmosolyodott volna.
pókfotó
 
A résztvevők minden egyes mozdulatukkal, gesztusukkal azért tettek, hogy Pók emléke továbbra is fennmaradjon. Józsi különösen boldog lehet most odafent, a felhők mögött, mert kedvenc csapata, a Sóstó nyerte a kupát, a Starbrigád és a Soltvadkert előtt.
győztessósót
Jáger Levente